Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Вокален педагог - професия или призвание

Музиката е неразделна част от ежедневието ни, но за да сме обградени от качествени музикални изпълнения, най-важна е основата на музикалното образование.

За да разберем предизвикателствата на откриването и реализацията на млади таланти в областта на музикално певческото изкуство, се свързахме с вокалния педагог Даниела Станкова. Тя обучава деца от 5- до 25-годишна възраст, преподавател е по вокално майсторство и основател на „D Stars”. Младите таланти от училището за певци са носители на престижни награди от национални и международни конкурси. Даниела Станкова е завършила Националната музикална академия „Панчо Владигеров” и е магистър по композиция, теория на музиката и поп и джаз пеене.

Най-важното е артист-изпълнителите да изучават вокално майсторство, актьорско майсторство, теория на музикалните елементи и пиано, ансамбли и работа с корепетитор, смята Даниела Станкова.

Чуйте какво разказа за професията вокален педагог Даниела Станкова в студиото на „Ритъмът на столицата“.Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

200 речи на велики личности представени в книга

"Не е важно колко сме направили, а колко любов сме вложили в това, което сме направили". Това изречение общо илюстрира книгата "Великите речи накратко". 200 речи е събрал в книга преподавателят по военна история от Нова Зеландия Джейкъб Фийлд . Те не са публикувани в своята цялост, а от тях е запазено най-впечатляващото. За книгата в..

публикувано на 26.01.22 в 18:49

Липсата на свеж въздух и общуването през екраните кара кожата да старее

Кожата е отражение на всичко, което се случва в тялото ни. Липсата на кислород води до промени в кожата, а при някои пациенти се наблюдава косопад като при химиотерапия. "Всеки един болестен процес, било то ковид, грип, бактериална инфекция води до една повяхнала на вид кожа". Това разказа в ефира на Радио София дерматологът д-р Росица..

публикувано на 26.01.22 в 17:36

Национален кръг от световен конкурс ще отличи за пръв път добрите примери в българския бизнес

„Пионери в целите устойчивото развитие“ или SDG Pioneers се наричат световните награди, учредени от ООН за представителите на бизнеса, които тази година ще се проведат за първи път и у нас. Националният кръг от световния конкурс се организира от Българската мрежа на глобалния договор на ООН. Повече за предстоящото му провеждане и за..

публикувано на 26.01.22 в 17:13

Медитирай и нарисувай календар на мечтите

Вече сме в последните дни на януари, но все още е време за подновяване на календарите, за пожелания, планове и лични заричания за ново начало. Артистично ателие „Багра“ предлага оригинална идея, в която въвлича творческото въображение (и умение) с целите, които искаме да гоним през 2022 година. „Ние редовно провеждаме самопознавателни арт..

публикувано на 26.01.22 в 15:12

С „Линии на живот“ художничката Калина Терзиева вдъхва увереност у зрителите

Произведения, създадени на живо, на открито, в градска среда в края декември 2021 г. показва Калина Терзиева в изложбата си „Линии на живот“, която можем да разгледаме в галерия „Depoo“ до 7 февруари. „Мислех да рисувам някъде в центъра на София, но избрах в „Манастирски ливади – запад“ първо, защото е близо до мястото, където..

публикувано на 26.01.22 в 13:49

Двудневен форум събира независими артисти и културни институции

Асоциацията за свободен театър и Сцена „Дерида“ организират форума „Независимата сцена – тук и сега” с поредица от разговори за предизвикателствата, необходимостите и недостатъците на независимия изпълнителски сектор. Форумът има за цел да запълни една липса в областта на общуването между независимите артисти, както и с институциите през..

публикувано на 26.01.22 в 13:01

НМД: Очакваме реални промени от актуализацията на Закона за предучилищното и училищно образование

Националната мрежа за децата (НМД), която обединява близо 140 организации, приветства актуализацията на Закона за предучилищното и училищно образование , чийто проект бе обсъждан още през миналото лято, но бе внесен в Министерския съвет на 31 декември. По този начин ще започне деполитизация на системата на средното образование. В същото..

публикувано на 26.01.22 в 12:14
Подкасти от БНР