Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

В програмата на Деня за безопасен интернет - интерактивна дискусия и ученически рок групи

Снимка: БГНЕС


На 11 февруари за 11-и пореден път светът ще отбележи Деня за безопасен интернет. Това е инициатива на Европейската комисия, която вече обхваща над 100 държави на всички континенти.

Централното събитие за отбелязване на Деня за безопасен интернет под мотото „Заедно за по-добър интернет” е в Дома на Европа в София с подкрепата на Представителството на ЕК в България.

Предвижда се интерактивна дискусия, в която могат да се включат желаещи от цялата страна.

Националният център за безопасен Интернет препоръчва на родителите правила (които през годините се актуализират), с които децата да ползват Световната мрежа - да подбират внимателно с кого общуват и да не дават телефонния номер и адреса си…

Повече за деня и за събитието пред Радио София разказа Георги Апостолов - координатор на Националния център по безопасен интернет. Чуйте.


Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Марк Кадин и Людмил Ангелов за пръв път излизат на една сцена

Рахманинов и „необичайната“ Шеста симфония на Чайковски описват музикално „Руската зима“

Симфония №6 „Патетична“ в си минор (оп.74) на Пьотър Илич Чайковски и Концерт за пиано и оркестър №4 в сол минор (оп.40) от Сергей Рахманинов ще изобразят руската зима в едноименния концерт на Симфоничния оркестър на БНР и солиста Людмил Ангелов , пиано. Това ще стане в петъчната вечер на 21 януари от 19:00 ч. в зала „България“ ...

публикувано на 20.01.22 в 14:10

Древноиранските Ромео и Жулиета оживяват в пиеса

Какво е животът ти динамично да преминава като на театър през Широка лъка, Кения, Панагюрище, Холандия и Гоце Делчев? Какво е общото между японските кукли и Пловдив и има ли торти в Индия? Преподавала в Коста Рика, пътувала в различни държави, театралният режисьор и преподавател Елена Панайотова разказа пред Радио София за срещата си с..

публикувано на 20.01.22 в 13:29
 Geoff and The Problems

"Geoff and The Problems" с първо парче на музикалната сцена

Нова Супергрупа изгря на хоризонта на българската рок музика. Групата се казва Geoff and The Problems.    Непосредствено преди да пуснат първата си песен, двама от музикантите гостуваха в ефира на Радио София – Ангел Ангелов, добре познат от “Ogi 23” и и Александър Миланов , също добре познат от групата “Piranha”.  В групата са още Румен..

публикувано на 20.01.22 в 13:16

Венци Мицов за новото предизвикателство в живота си - това на преподавател

Венцислав Мицов , който доскоро беше общински съветник в София и част от група „Хиподил“, вече е преподавател по „Пънк и алтернативни музикални стилове“ в ЮЗУ – Благоевград. Съавтор е и на „Справочник на музикални термини от традиционни и нови музикални практики“ , на Университетско издателство "Неофит Рилски". „Когато се търси нещо,..

публикувано на 20.01.22 в 12:38

Арх. Владимир Милков: Беше крайно време да предложим коренна промяна в градоустройството

Архитектурно-строителният бранш предлага 7 приоритета за устойчивото развитие на сектора. Това е абсолютно необходимо, каза в ефира на Радио София арх. Владимир Милков - председател на Камарата на архитектите в България. „Законовата база, по която се ръководи, която регулира инвестиционно-строителния процес, е вече изключително остаряла ,..

публикувано на 20.01.22 в 11:19
Стоян Братоев

Стоян Братоев: Строителството на новите метростанции ще продължи 39 месеца

През 2021 г. приключиха обществените поръчки за изграждане на следващите станции от столичното метро, за участъка от метростанция „Хаджи Димитър“ до ж.к. „Левски“ Г. Подписани са четири договора – три за строителството на метростанциите и тунелите и един за системите за управление и автоматика. Това съобщи в ефира на Радио София директорът на..

публикувано на 20.01.22 в 10:18
Николета Попкостадинова

Образователна платформа помага на деца и младежи да развият сексуалната си култура

Специален гост в ефира на Късното шоу бе Николета Попкостадинова –основател на дигиталната платформа  Loveguuide.bg – място, където откровено можем да говорим за секс и интимни отношения. Сайтът съществува от 2015 година и обхваща възрастов диапазон от 11 до 19 години и напоследък дори и младежи до 26 години:  “Ние започнахме тези разговори,..

публикувано на 20.01.22 в 09:23
Подкасти от БНР