Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Цветелин Биков: По-доброто образование ни прави по-активни граждани

2
Снимка: zaednovchas.bg

В рубриката „Бранш“ днес гостува Цветелин Биков – мениджър по комуникации във Фондация Заедно в час.

Организацията от години работи за това, всички деца в България да имат достъп до качествено образование, независимо къде живее и какви са финансовите възможности на родителите му. В момента вече са обучени (по 2-годишна програма) и работят около 70 учители в 43 училища в 6 региона: София-град, София-област, Пазарджик, Пловдив, Ловеч и Стара Загора. А моделът е част от международна програма, която се прилага в 32 страни на 6 континента.

Чуйте повече за тази професия, както за дейността на фондацията и начините, по които хората и доброволците се опитват да мотивират и стимулират по-добро образование, да променят сред деца и по-възрастни отношението към ученето и към живота. А всичко това е базата, който може да помогне за реализация и постижения…
Чуйте и кой може да кандидатства (педагогическото образование не е задължително) и какво прави той, когато влезе в програмата Заедно в час.

Между другото до края на март т.г. се набират още нови кандидати за обучение.
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

“Витоша зимен фест 2022” с нови предизвикателства на 22 януари

На 22 януари 2022 г. ще се състои седмото издание на “Витоша зимен фест 2022”. Началото ще бъде дадено в 10.00 часа, край хижа "Алеко". “Витоша зимен фест 2022” отново е посветен на Световния ден на снега. Празникът е под мотото „Открий, забавлявай се, изживей“. Световният ден на снега включва надпревари по алпийски ски, ски-алпинизъм, спускане..

публикувано на 20.01.22 в 16:11

От ювелирното до монументалното

Катедра "Метал" в НХА отбелязва 30 години. Тя обхваща няколко жанра в областта на метала и металопластиката. Обучението на всеки един студент протича от обработката на скрап, до медали, монети и бижута. Пробвала да работи в по-големи формати, д-р. Мирена Златева разказа пред Радио София за своя белязан с творчество живот, както и за избора..

публикувано на 20.01.22 в 15:42

Млади политолози ще слушат Първанов и Плевнелиев за политическото слово на държавния глава

Членове на Студентския клуб на политолога (СКП) към Софийския университет „Св. Климент Охридски” организират. публична дискусия с президентите Георги Първанов (2002-2012) и Росен Плевнелиев (2012-2017) на тема “Ролята на политическото слово на държавния глава”. До дискусията днес от 16 ч. в Аулата на Алма матер ще бъдат допускани зрителите..

публикувано на 20.01.22 в 15:32
Д-р Валентина Григорова

Д-р Валентина Григорова, АГ: Жените до 40 години да раждат естествено

Какво е усещането да участваш и да допринесеш за чудото на новия живот? Това могат да кажат единствено специалистите и акушерките, които отбелязват своя професионален празник на Бабинден - по стар стил на 21 януари. „Винаги се срещаме с нещо ново, с много нови животи“, каза пред Радио София д-р Валентина Григорова , завеждащ Рисково..

публикувано на 20.01.22 в 15:11
Марк Кадин и Людмил Ангелов за пръв път излизат на една сцена

Рахманинов и „необичайната“ Шеста симфония на Чайковски описват музикално „Руската зима“

Симфония №6 „Патетична“ в си минор (оп.74) на Пьотър Илич Чайковски и Концерт за пиано и оркестър №4 в сол минор (оп.40) от Сергей Рахманинов ще изобразят руската зима в едноименния концерт на Симфоничния оркестър на БНР и солиста Людмил Ангелов , пиано. Това ще стане в петъчната вечер на 21 януари от 19:00 ч. в зала „България“ ...

публикувано на 20.01.22 в 14:10

Древноиранските Ромео и Жулиета оживяват в пиеса

Какво е животът ти динамично да преминава като на театър през Широка лъка, Кения, Панагюрище, Холандия и Гоце Делчев? Какво е общото между японските кукли и Пловдив и има ли торти в Индия? Преподавала в Коста Рика, пътувала в различни държави, театралният режисьор и преподавател Елена Панайотова разказа пред Радио София за срещата си с..

публикувано на 20.01.22 в 13:29
 Geoff and The Problems

"Geoff and The Problems" с първо парче на музикалната сцена

Нова Супергрупа изгря на хоризонта на българската рок музика. Групата се казва Geoff and The Problems.    Непосредствено преди да пуснат първата си песен, двама от музикантите гостуваха в ефира на Радио София – Ангел Ангелов, добре познат от “Ogi 23” и и Александър Миланов , също добре познат от групата “Piranha”.  В групата са още Румен..

публикувано на 20.01.22 в 13:16
Подкасти от БНР