Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Кметът на "Люлин" с идеи за нова сграда на администрацията

Днес и утре от 15:00 ч. в Културен център „Люлин”, ще се проведе работна среща по проект „Въвличане на гражданското общество в разработване на политики за повишаване на качеството на живот в столицата съвместно с местната власт”, финансиран по Програма Европа 2014 г. на Столичната община. 

Целта на дискусията е да извлече ключови въпроси, които жителите на района определят като имащи пряко отношение към качеството на живот и да ги пренареди по значимост. В дискусията ще се включат представители на районната администрация, 9 РПУ, Бюрото по труда в района, НПО и представители на гражданското общество.

На същото място утре от 18:00 часа ще има и втора важна среща. Тя има за цел да информира хората, които се вълнуват или интересуват, за проекта „Изграждане на социална инфраструктура, предлагаща услуги за деца в риск на територията на Столичната община”.

Проектът епо Оперативна програма „Регионално развитие” и по него ще бъдат разкрити общо 13 Центрове за настаняване от семеен тип и три Защитени жилища в осем района на столицата. Два от тях са изградени на територията на район "Люлин". На информационната среща, ще можете да получите подробна информация, относно проекта от експерти на дирекция „Социални дейности” на Столичната община.

Сградата, в която се помещава администрацията на най-многолюдния столичен район в момента е разположена в панелен блок на няколко етажа и по мнението на мнозина е доста неудобна за хората, които имат да свършат определена работа в кметството.  Между другото отдавна се мисли за изграждането на специална сграда, в която да бъдат поместени чиновниците в район "Люлин", но колкото и кметове да се изредиха никой не успя да реши този въпрос.

Чуйте идеите на настоящия районен кмет Милко Младенов.Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Проф. Цветалина Танкова

Проф. Цветалина Танкова: Контролът на кръвната захар е най-важен в условията на епидемия

Диабетът се сочи като един от рисковите фактори при евентуална зараза с коронавирус. Затова хората с диабет трябва много стриктно да спазват мерките за дистанция и хигиена. Това обаче не означава, че са по-склонни да се заразят, в сравнение с останалите хора, подчерта пред Радио София ендокринологът проф. д-р Цветалина Танкова , началник на..

публикувано на 05.04.20 в 10:30

Двоична система бели джуджета екзалтира учените

Астрономи са открили двоична система, съставена от две бели джуджета, които се въртят в орбита помежду си на всеки 1201 секунди или малко повече от 20 минути. Системата, известна като J2322 + 0509, има третия най-кратък известен период от всички обособени двоични системи и се смята за важна цел за бъдещо наблюдение на гравитационните вълни, което я..

публикувано на 05.04.20 в 08:52

Отвориха АМ "Марица" след верижната катастрофа

Възстановено е движението в двете посоки при 67-и километър на магистрала "Марица" в района на Харманли, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". При инцидента, станал към 7.30 часа вчера сутринта при гъста мъгла и лоша видимост,  загинаха двама шофьори на тежкотоварни камиони, а няколко души бяха ранени. 

публикувано на 04.04.20 в 08:06

Кампанията “Отворете вашите прозорци” в подкрепа на борбата срещу коронавируса

Къщата музей и галерия “Андрей Николов”, която трябваше официално да отвори врати за своите посетите и ценители на изкуството през месец март, организира социална инициатива под надслов “Отворете вашите прозорци”.  Първото издание ще бъде на 4 април от 18.30 ч.   В събитието ще се включат квартет “Ирмена” - четири талантливи солистки от Националния..

публикувано на 03.04.20 в 18:45

Тежка ситуация за жриците на любовта в Германия

Хиляди труженички в Германия се оплакват от затворените публични домове и невъзможността да се върнат по родните си места заради коронавируса, съобщи Ройтерс.  Много от тях са останали без жилища, а заради затворените граници няма как да се приберат в родината си. За тях пандемията от коронавирус се превърна в катастрофа – някои от тях са останали не..

публикувано на 03.04.20 в 17:30

Преди 141 години София е обявена за столица на България

На 3 април 1879 година София е избрана за столица на Княжество България от Учредителното събрание. През 1879 г. е изготвен първият градоустройствен план на София от градския инженер С. Амадие. Той преобразява силуета на града и оформя в голяма степен облика и на днешния център на града. За..

обновено на 03.04.20 в 16:04

Не се очакват резки промени в цените на стоките в супермаркетите

Не се очакват резки промени в цените на стоките в супермаркетите , това коментират от някои от големите вериги магазини у нас. Забавяне на част от доставките има, но то е в следствие на пропускателните режими на границите. “Няма преустановени доставки на стоки. Дари в определени моменти има някакво забавяне на доставките, нашите процеси се..

публикувано на 03.04.20 в 15:48