Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът Пламен Орешарски подаде оставка

Снимка: БГНЕС

Оставката на оглавяваното от министър-председателя Пламен Орешарски правителство е постъпила в деловодството на Народното събрание днес в 17.59 часа, съобщиха от пресцентъра на парламента.

Предстои оставката да бъде включена в дневния ред на Народното събрание и да бъде подложена на гласуване в пленарната зала от народните представители, се посочва в съобщението.

Заместник-председателят на Народното събрание Алиосман Имамов заяви пред агенция "Фокус", че няма пречки оставката да бъде гласувана утре. Десислава Атанасова от ГЕРБ потвърди, че Парламентарната група на партията ще се регистрира в зала. Парламентарната група на „Атака” все още не е взела решение дали да влезе в пленарна зала за гласуване на оставката на правителството. 

Припомняме, че след края на днешното заседание на кабинета все още не беше ясно кога ще бъде депозирана оставката, въпреки информациите, че въпросът е обсъждан. По-рано стана ясно, че кабинетът ще заседава и следващата сряда, но в оставка.

Няма подписан договор между БЕХ и "Газпром" за предоставянето на заем от руската компания за изграждането на "Южен поток", стана ясно от днешното заседание на правителството.  Обсъден е бил докладът на Министерството на икономиката и енергетиката за предварителното проучване и намерението американската компания "Уестингхаус" да изгради 7-и блок на площадката на АЕЦ "Козлодуй". Остава обаче следващото правителство да потвърди свършеното до момента и да продължи напред, каза вицепремиерът Даниела Бобева. Тя уточни, че по предварителни данни проектът е за около 5 милиарда щатски долара.

Кабинетът прехвърли имоти на Столичната община за изграждане на транспортен възел при гара "Пионер" и стопанство "Кричим" за управление от НСО. Днес министрите разпределиха допълнително близо 18 милиона лв. за министерства и ведомства.  




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Още по темата

Кабинетът "Орешарски" приключи последното си заседание

Заседанието на министерския съвет приключи без яснота кога кабинетът "Орешарски" ще подаде оставка. Министърът на земеделието Димитър Греков потвърди пред журналисти, че Министерският съвет обсъдил оставката.  Вицепремиерът Даниела Бобева каза,..

публикувано на 23.07.14 в 17:23
ВИЖТЕ ОЩЕ

От ГЕРБ искат актуализация на заема за Столичния автотранспорт

Задълженията на транспортните оператори, според доклада на кмета на София Васил Терзиев, са 30 млн. лв, предложението за отпускане на заем е 1/5 от това. Ние от ГЕРБ-СДС не приемаме този размер в рамките на 6 млн. лв и предлагаме да се работи върху..

публикувано на 02.10.24 в 17:14

Заради напрежението в Близкия Изток засилват полицейското присъствие в София

Заради напрежението в Близкия Изток на ключови места в София ще бъде засилено полицейското присъствие. Повече полицаи ще има и около сградите на посолствата у нас. Това съобщи служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков. "Това е чисто превантивен..

публикувано на 02.10.24 в 14:35

Двама арестувани при операция срещу наркоразпространението в София

Двама души са арестувани при операция на полицията в София. Акцията е насочена срещу разпространението на наркотици. Тя е проведена от екипи на Столичната дирекция на вътрешните работи в квартал "Христо Смирненски". По непотвърдена..

публикувано на 02.10.24 в 13:55
Кметът на София Васил Терзиев

Васил Терзиев: Софиянци няма да имат нужда от винетки за Околовръстното

Няма опасност софиянци да плащат винетки за Околовръстния път в София, заяви столичният кмет Васил Терзиев. В края на миналата седмица от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) посочиха, че Столичната община не подписва споразумение с Агенцията за..

публикувано на 02.10.24 в 12:59

34 деца са пострадали при катастрофи в София само през септември

34 деца са пострадали при пътни инциденти в София и областта през септември. Това сочат данните на Центъра за спешна медицинска помощ. Пред БНР от там допълниха, че през миналия месец са регистрирали 282 пътно-транспортни произшествия. За..

публикувано на 02.10.24 в 11:04

Електрически автомобил се запали на бул. "Братя Бъкстон"

Скъп електрически автомобил се е запалил тази сутрин на столичен булевард, съобщават очевидци на пламъците в социалните мрежи. Инцидентът е станал на бул. "Братя Бъкстон", точно срещу столичното 6-то РУ. Екип на столичната пожарна е..

публикувано на 02.10.24 в 10:32

Започва изграждането на втори надлез над столичната Бакърена фабрика

В 10.00 часа ще бъде направена "първа копка" за началото на строителството на втория надлез над Бакърена фабрика, съобщиха от Столичната община. Вторият надлез е важен за облекчаване на трафика и транспортната свързаност на районите "Връбница",..

публикувано на 02.10.24 в 08:14