Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Група "Антракт" забавлява с танци, хип-хоп и огньове пред Народния театър тази вечер

Група "Антракт" представя танци, хип-хоп импровизация, въртене на огнени пойове, свирене на китари пред Народния театър тази вечер.

Инициативата има за цел да се съберат дарения за Свободен фестивал на безвремието, който ще се състои в с. Ездимирци, община Трън.

Чуйте какво казаха пред Констанца Илиева - Валентина Минчева, Йорданка Тодорова, Андреа Набашленска и Николай Антов, част от организаторите на инициативата.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
архитект Наум Торбов

Историята оживява - архитект Наум Торбов

Време е за нов разказ за поредната изключителна личност от българското общество. Още един човек, забравен в продължение на половин век - архитект Наум Торбов. За щастие живеем в години, когато нещата се променят. Споменът и историята за отдадени, скромни и изключително способни българи се възражда.  Признавам си, минавал съм десетки пъти покрай..

публикувано на 10.08.24 в 16:00

Софийски разкази - Радио разходка с Пейо Яворов

Р адио разходка по адресите, свързани в София с Пейо Яворов. Началото е къщата, където живее Мина Тодорова и брат ѝ Петко Ю.Тодоров. Къде е разположена посмъртната маска на Яворов и кои са другите места, свързани с поета, както и коя е личността, опитала се да обърне общественото мнение срещу Яворов - в звуковия файл:

публикувано на 10.08.24 в 15:00
Невена и Шарлето

Адресите на любовта – Невена Коканова и Любомир Шарланджиев

Режисьорът реагирал сдържано на  увлечението ѝ по Раде Маркович, но ѝ казвал „Ако ме напуснеш, ще умра!” „Обичам те, но него го обожавам. Не мога да го зарежа и да тръгна с теб, защото много ще го нараня“, споделя в интервю Раде Маркович с какви  думи Невена Коканова се сбогува с него, за да остане при мъжа си, режисьора Любомир..

публикувано на 10.08.24 в 14:00

С деца в кухнята

Как може да се превърнем в шеф готвач за любимите хора от дома си? Празнуваме деня на готвача с кулинарния блогър и фотограф, Ваня Грозева , създател на авторски здравословни рецепти: "В началото идеята ми бе провокирана от желанието на моите близки да им споделям снимки, те искаха рецепта, а аз никога не готвех по точни пропорции. Радвам се, че..

публикувано на 10.08.24 в 11:31
Деси Иванова

Всеки има лична история, свързана с четенето

Има ли разлика между купуването и четенето на книги? И за консуматорската тенденция, която се засилва от все по-атрактивния външен вид на книгите, които често служат само за декорация - Деси Иванова от  Trouble Bakers : "Интересът към книгата не отслабва. Хората предпочитат да имат достъп до по-нова литература, но бюджетите на обществените..

публикувано на 10.08.24 в 10:51

Перник на младите

Отбелязваме Международния ден на младежта заедно с младежите на Перник от 10 до 12 август – интервю с Михаела Боянова от Фондация П.У.Л.С.: "Перник е Перник на младите - подкрепяме ги във всичките им инициативи. Отбелязваме 16-годишнината на Консултативен съвет за младежка политика, "Перник на младите" - „Sweet sixteen”. Идеята е да върви..

публикувано на 10.08.24 в 10:00

Екзотичните животни в България и законни ли са те

Кои са екзотичните животински видове и при какви условия трябва да се отглеждат като домашни любимци? Християн Христов, директор на Центъра за защита на природата и животните в Добрич, където се отглеждат представители на различни видове, които са били конфискувани от властите. Християн Христов, директор на Центъра за защита на защита на природата..

публикувано на 09.08.24 в 18:24