Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

До края на 2020 година да бъдат изцяло ремонтирани всичките 60 км от жп възел "София“

Вече са ясни проектите за развитие на жп. възел "София“. Очаква се до края на 2020 година да бъдат изцяло ремонтирани всичките 60 км., които влизат в железопътния възел.

Ремонти се предвиждат и за 8-те гари на територията на Столичната община и 12-те пътни участъка между тях. Кои проекти пък ще бъдат приключени до края на 2016г.?

Чуйте от репортажа на Петя Зунгорлиева. 

Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Проверки за неправилно паркиране в зелени площи и през почивните дни

Проверки за неправилно паркиране в зелени площи се провеждат всеки ден, информират от  Столичния инспекторат. Само за месец юли за паркиране в зелени площи са съставени 246 констативни протокола, наложени са 206 глоби с фиш и 158 автомобила са преместени принудително на специализиран паркинг. Поради установени най-много нарушения..

публикувано на 07.08.20 в 15:26

"Възможности без граници" с кауза срещу речта на омразата

Сдружение “Възможности без граници” организира третата Национална младежка среща на активистите за права на човека по повод Международния ден на младите хора - 12 август. За участие вече са одобрени доброволци, активисти, младежки работници, учители и обучители, които активно работят срещу речта на омразата, и са на възраст oт 15 до 30 години...

публикувано на 07.08.20 в 15:16

Владимир Колев, БОЛД: Да мислим и какво предстои след оставките

Българската общност за либерална демокрация (БОЛД) приветства и подкрепя правото на гражданите на мирни протести. От организацията са формулирали 7 конкретни предложения за промени , които касаят корупционните практики, медийната среда, гражданските права, имунитета на главния прокурор, ангажиментите в областта на екологията и..

публикувано на 07.08.20 в 15:07

Приятните, изненадващи вкусове дава крафт бирата

Класическите бири са чудесни за освежаване, но интересните вкусове могат да се търсят при крафт бирите. Това мнение споделя с Родио София собственика на една от първите крафт пивоварни в България - Георги Христов. В биографията му със сигурност вече е изписано: От експерименти на терасата преди 5-6 години до производството на средно 2000..

публикувано на 07.08.20 в 12:23

Има бира за всеки момент и случай

Бирата е подходяща за всяко време и може да се съпътства с всеки музикален стил. Има чудесни безалкохолни бири за закуска, има и късни вечери - направени от качествен спирт и отлежавали в бурета. На това в „Радиокафе“ убеждава Людмил Фотев , познат на слушателите на Радио София като слънчев джазмен, но и като автор на книгата „Езикът..

публикувано на 07.08.20 в 11:51

"На брега" в Созопол - късометражни филми и коктейли на плажа

На 7, 8 и 9 август в Созопол ще се проведе второто издание на Международния филмов фестивал за късометражни филми “На брега”. Лора Декова от организаторите каза пред Радио София, че прожекциите ще бъдат на открито - на плажа. Планирано е специално събитие за откриването на фестивала - гост барман ще прави специални коктейли, вдъхновени от идеята..

публикувано на 07.08.20 в 11:15

Международният фестивал DOCK - през септември в Бургас

Задава се третото издание на Международния фестивал на документалния исторически филм - DOCK. Той ще се проведе в Бургас, в продължение на 5 дни - от 17 до 22 септември. Организаторите са подготвили богата програма от разнообразни филми. Оценяването ще се извърши от висококвалифицирано международно жури, което ще връчи голямата награда от 10 000 лева...

публикувано на 07.08.20 в 10:22