Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Градско земеделие в София – къде, кога, как?

БНР Новини
Снимка: pixabay.comВ София могат да се отглеждат плодове и зеленчуци, без да се обработвани и напълно био - както е модерно напоследък. Как и къде се случва всичко това в София  и възможно ли е наистина ще научим от Никола Бончев, който е  организатор на Urban ferming Sofia.
С Николай разговаря стажант-репортерът ни Теодора Патронова – чуйте.


Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Няколко комисии в СОС разгледаха доклад за водата за Перник

Водната криза в Перник продължава с месеци, а спасител може да бъде само София. Именно заради това днес на  извънредно заседание на Постоянната комисия по инженерна инфраструктура и енергийно планиране, съвместно с Комисията по икономика и собственост и Комисията по финанси и бюджет бе представен доклад относно писмо на министрите на икономиката,..

публикувано на 27.01.20 в 17:38

Ивайло Иванов: Конгресният турист е най-желан в цял свят

Международното изложение за хотелско, ресторантско, кетъринг и СПА оборудване "СИХРЕ 2020" се открива в София на 28 януари. Ивайло Иванов - управител на "Интер експо център" обясни, че изложението под мотото "Завръщане в бъдещето - едно ново начало" ще бъде три пъти по-голям от последното издание пред 2018 година. Основно ще бъде застъпено..

публикувано на 27.01.20 в 17:05

Нивата в софийските язовири и показателите на водата се следят онлайн денонощно

Питейната вода в София е с отлични качества и отговаря на нормативните изисквания. Нивото на яз. "Бели Искър" се следи в реално време. Вече са направени и тестовете дали през водната система на София могат да минат допълнителни 300 л в сек. Това стана ясно в Пречиствателната станция за питейни води (ПСПВ) „Бистрица“, където беше на посещение..

публикувано на 27.01.20 в 16:50

Протестиращи бяха обгазени до сградата на МРРБ

На протест, организиран от партия "Възраждане", хората искат оставката на министър Петя Аврамова и на правителството. Той започна в 12 часа пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ), а по-късно се премести пред Министерския съвет. Протестиращите искат оставки не само заради водната криза, но и за лошите политики по..

обновено на 27.01.20 в 16:32

Специализираната детска болница възстановява дейността си

В специализираната детска болница “Проф. д-р Иван Митев” беше открито ремонтираното интензивно отделение за лечение. След 3-седмичен активен труд от доброволци, организирани от Проект #За доброто , и благодарение на дарителски средства, отделението изглежда значително подобрено.  Ремонтът не е козметичен, имаме и нова апаратура – посочи..

публикувано на 27.01.20 в 15:42

С 43% са се увеличили през 2019 г. онлайн даренията чрез DMS

С 43% са се увеличили през миналата година онлайн даренията за каузи в дарителската платформа DMS, администрирана от Български дарителски форум и фондация BCause. Запазва се тенденцията от 2018 г. все повече хора да даряват по 2 или 5 лв. всеки месец чрез телефонните си сметки. През 2019 г. броят на SMS абонаментите от 5 лв. е скочил с 28%, а този на..

публикувано на 27.01.20 в 15:35

По-дисциплинирани са стопаните на кучета при разходките

След дъждовното утро, а и все още влажно време - градската разходка е приятно изживяване, изпълнено със свеж въздух, в сравнение с този, който дишаме през последните седмици. Но разходката ни, особено в парковите зони, е изпълнена с известна опасност. Опасност от това да попаднем, а още по-неприятно да настъпим кучешки екскремент. Особено след като е..

публикувано на 27.01.20 в 15:11