Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иван Теофилов е новият носител на наградата "Аполон Токсофорос"

| обновено на 02.09.16 в 18:32
Снимка: Емил Николов

Поетът, писател и преводач Иван Теофилов е новият носител на наградата "Аполон Токсофорос". Тя се присъжда от Фондация "Аполония" за значим принос в развитието на българската култура и представянето й зад граница.

Винаги приемам с вълнение наградите за изкуство и култура, бяха първите думи на носителя на приза Иван Теофилов. 

Иван Теофилов е човек, който дава вдъхновение

С тези думи артистичният директор на фестивала Маргарита Димитрова представи новия носител на наградата. Тя се връчва за 18-ти път на именити български творци. 

С концерт озаглавен "Артисти в джаза" се откриват празниците на изкуствата "Аполония" тази вечер. През следващите девет дни, Созопол се превръща в културната столица на България, каза кметът на града Панайот Рейзи

85 арт-събития и близо 1000 участници са включени в програмата на фестивала. Утре вечер в Художествената галерия, носителят на наградата "Аполон Токсофорос" Иван Теофилов ще представи новата си книга, озаглавена "Вкусът на живота".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.