Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

От един от най-престижните университети в света Кеймбридж твърдят:

Добрите преподаватели осигуряват качествено образование

| обновено на 08.11.16 в 15:30
Все повече компании в България и по света изискват при назначаване на работа международно признат сертификат, който показва нивото на владеене на английски език. Успешното представяне на изпит в един от най-старите университети – Кеймбриджкият университет носи и един от най-престижните сертификати. Това е място, което се слави със строгите си изисквания към кандидатите. Намира се в едноименния град Кеймбридж на около 80 км североизточно от Лондон.

Университетът е организиран на 2 нива – самостоятелни в административно отношение колежи и университет в съвременния смисъл с факултети и катедри. За разлика от далечните отношения преподавател-студент в другите университети с големи академични групи и многобройни потоци от студенти, в Кеймбридж менторът е в постоянен контакт със своите студенти и разговорите помежду им засягат не само научните, но и всякакви други проблеми.

Евелина Димитрова – Голаци е българка, която от 12 години живее в Кеймбрижд и оглавява един от най-важните отдели в администрацията на университета. Според нея добрият ученик поема рискове, добрият учител помага на учениците и след това им дава свобода, добрият родител подкрепя и прави ученето на език интересно за децата. Това отношение към овладяването на английския език е ключът към успеха, категорична е Евелина  и добавя, че основният проблем са недостатъчно подготвените учители.

В помощ на техните педагогически умения, от отдела по дигитално съдържание на Cambridge English непрекъснато разработват онлайн приложения, които да улесняват работата на преподавателите. По думите на ръководителя на този отдел Мери Уайтсайд, за да си добър учител трябва да си наясно с пособията за дигитална сигурност, за да си убеден, че учениците ти са защитени онлайн, да знаеш как да ги научиш на това, как да използваш технологиите, когато планираш учебния материал, когато очакваш обратна връзка и когато използваш оценки, за да подобриш обучението на учениците.

Чуйте подробности.


Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Представят първия дигитализиран почерк на велик българин

Прехвърляйки мост между историческо минало и съвременна култура,  Национална картова и платежна схема  започва пилотен за България  проект за дигитализиране писменото наследство  на една от сакралните фигури в нашата памет .  Повече 2 десетилетия в света е практика да се дигитализират почерците на умове и таланти на човечеството,..

публикувано на 21.06.21 в 18:32

Без частни училища на безплатното море по програма "Отново заедно”

Не се предвижда участие на частни училища и на родители в Националната програма "Отново заедно", съобщиха от Министерството на образованието по повод постъпили въпроси. По тази програма 30 000 ученици ще летуват на пълна държавна издръжка. Във връзка с един от най-щекотливите въпроси - относно почивките на учениците и дали подборът им ще създаде..

публикувано на 21.06.21 в 18:15

Доц. Васил Гарнизов: Извънредното положение у нас бе или паническа реакция, или за пиар

„Риск“ е централно понятие на политиките за сигурност, те се организират около него. Смесването на риска с други теми като заплахи, опасности, несигурност, нестабилност и т.н. създава неопределеност в политическите практики по редукция на риск. Това е един от изводите, около който се обединиха участниците в кръгла маса, организирана от..

публикувано на 21.06.21 в 17:07

Продължават номинациите в конкурса за зелена журналистика “Див кестен 2021”

Продължават номинациите в конкурса за зелена журналистика “Див кестен 2021”, който отличава журналисти с принос в отразяването на темите, свързани с опазването на околната среда и биологичното разнообразие. Организатори са еколозите от Сдружение “Зелени Балкани” . “Идеята за конкурса се зароди още миналата година. Той е част от..

публикувано на 21.06.21 в 16:53
Геновева Петрова – председател на Българската асоциация по триатлон

Мениджърът трябва да осигури нужното, за да се случи това, което иска

„Спортна среща“ - предаване за спорта като философия и начин на живот, което предоставя на вниманието на слушателите интересни коментари и мнения за най-значимите спортни събития от изминалата седмица. BNR podcasts · Спортна среща - 20 юни 2021 В предаването от 20 юни може да чуете : Коментари на Боян Бочев и Камен..

публикувано на 21.06.21 в 16:28

В първия ден на лятото еколози "откриха" Министерство на възобновяемата енергия

С флашмоб пред Министерството на енергетиката символично беше открито Министерство на възобновяемата енергия от активисти на Грийнпийс България с празненство в деня на лятното слънцестоене и настъпването на астрономическото лято.“Имаше няколко различни цели и една от тях беше среща със служебния министър на енергетиката, който се отзова и..

публикувано на 21.06.21 в 16:04

18 художници провокират с теми и подходи в изложбата „РазЛичности“

18 художници с над 50 произведения, сътворени в различни сфери на пластичните изкуства, дизайна, вътрешната архитектура, дигиталните изкуства събира изложбата „РазЛичности“, подредена до 8 юли в арт галерия НДК . Експозицията е продължение на проект, започнат през 2019 г. „Обединяват ни естетическите възгледи към изкуството, а не..

публикувано на 21.06.21 в 15:33