Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Дерматологът от ВМА д-р Айлин Шеф:

Всяко акне може да бъде излекувано

Снимка: pixabay.com

Акнето е едно от най-честите кожни заболявания, което обхваща огромна част от подрастващото население.

В последно време обаче, се забелязва тенденцията от акне да страдат и хора в по-късна възраст - между 25 и 40 години, като засегнатите са предимно жени. Появата му е предизвикана предимно от стрес и от хормоналните промени, които настъпват при жените.

Чуйте повече по темата от Ана Попова.


ВИЖТЕ ОЩЕ

"Български фонд за жените" отпуска стипендии за общностно развитие

Много често забравяме, че винаги е по-добре да работим в екип или със съмишленици, отколкото да се опитваме да променим нещо сами. В този смисъл общонстта е една подкрепяща система, дори един организъм, който има обща визия и върви в една посока. Това напомни пред Радио София директорът на Българския фонд за жените Надежда Дерменджиева по повод..

обновено на 12.12.19 в 19:53

Фестивал на меда в София в предколедно мини издание

Задава се зимно издание на Софийския фестивал на меда. За първи път изложението се организира преди коледните празници от 15 до 20 декември, а мястото на провеждане също е променено. Вместо на площад „Бански“ (пред бившата минерална баня), сега пчеларите се събират под купола на Ларгото. За първи път Софийският фестивал на меда ще се проведе през..

публикувано на 12.12.19 в 16:47

Благотворителен базар ще набира средства за бездомните котета

Благотворителен базар за намаляването на бездомните животни у нас, организират от сдружение Dare to Care Animals . Той ще се проведе през цялата следваща седмица (от 16 до 22 декември) в търговския център до музея „Земята и хората“. От сдружението спасяват, лекуват и осиновяват пострадали котета и кучета. Грижат се за около 20 бездомничета..

публикувано на 12.12.19 в 16:39

Сексуално образование в... комикси

"Всичко, което не се осмелявате да попитате" е френски бестселър за сексуално образование, която под формата на комикс с въпроси и отговори цели да запознае подрастващите с деликатната тема за секса, влюбването, бебетата и промените в тялото. Книгата е преведена на английски, немски, руски, испански, италиански и дори китайски език. Вече е факт и на..

публикувано на 12.12.19 в 16:00

Преподаватели и студенти от НХА протестират мълчаливо

Преподаватели и студенти от Националната художествена академия се събраха на мълчалив протест в двора на учебното заведение. Причината - липса на средства за заплати за последния месец, за консумативи, както и за сметки за ток и вода. По думите им има информационно затъмнение къде са изчезнали срествата на Академията, а според тях парите са..

публикувано на 12.12.19 в 15:52
Разходете се в КвАРТал-а този уикенд

"КвАРТал"-а обединява жители, бизнес и институции в мини гражданско общество

В „ Радиоприемница“ тази седмица е посветена на развитието на местните общности - част от програмата за общностно развитие към Българския фонд за жените, чийто партньор е Радио София.   Поредният ни гост е Мартина Стефанова от Арт фондация „ДОМА“ , която организира инициативите и събитията под името КвАРТал в пространството с галерии,..

публикувано на 12.12.19 в 15:36

Усмивка за празниците със 101 карикатури

Галерия "Сердика" представя 14 български карикатуристи, които показват своето намигане към столичната публика за предстоящите зимни празници, веселите ситуации около тях и радостта на малки и големи от новогодишните изненади. В експозицията, която носи името „101 карикатури, 101 смешинки“, ще видим творби както на известни имена в българската..

публикувано на 12.12.19 в 15:03