Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Къде е скрито Европейското съкровище в София

Снимка: Божидар Янев
Над 50 младежи търсят Европейското съкровище в центъра на София. В цялата Борисова градина десет отбора с ученици от различни столични училища се впуснаха в истинско приключение, за да изпробват своите физически възможности и да докажа, че познават своите европейски права.

Антония Парапанова, организатор на спортната част на събитието, поясни, че за да стигнат до съкровището, учениците ще трябва да преодолеят различни предизвикателства.

Десет отбора, включващи по 5 деца, ще трябва да намерят по карта и компас пет различни места в Борисовата градина, които крият предизвикателства - логични, физически и отборни. Отборите имат 15 минути, за да се справят с тях и като награда след всеки пункт има улика, която води към следващия. Когато отборите преминат всички пет предизвикателства, ще стигнат до съкровището, а ще го спечелят тези, които са най-бързи, каза Антония Парапанова. 

Какво още включват предизвикателствата, през които трябва да преминат отборите - чуйте от нашия репортер Божидар Янев, който също се включи в търсенето на съкровището.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Софийски разкази - Радио разходка с Пейо Яворов

Р адио разходка по адресите, свързани в София с Пейо Яворов. Началото е къщата, където живее Мина Тодорова и брат ѝ Петко Ю.Тодоров. Къде е разположена посмъртната маска на Яворов и кои са другите места, свързани с поета, както и коя е личността, опитала се да обърне общественото мнение срещу Яворов - в звуковия файл:

публикувано на 10.08.24 в 15:00
Невена и Шарлето

Адресите на любовта – Невена Коканова и Любомир Шарланджиев

Режисьорът реагирал сдържано на  увлечението ѝ по Раде Маркович, но ѝ казвал „Ако ме напуснеш, ще умра!” „Обичам те, но него го обожавам. Не мога да го зарежа и да тръгна с теб, защото много ще го нараня“, споделя в интервю Раде Маркович с какви  думи Невена Коканова се сбогува с него, за да остане при мъжа си, режисьора Любомир..

публикувано на 10.08.24 в 14:00

С деца в кухнята

Как може да се превърнем в шеф готвач за любимите хора от дома си? Празнуваме деня на готвача с кулинарния блогър и фотограф, Ваня Грозева , създател на авторски здравословни рецепти: "В началото идеята ми бе провокирана от желанието на моите близки да им споделям снимки, те искаха рецепта, а аз никога не готвех по точни пропорции. Радвам се, че..

публикувано на 10.08.24 в 11:31
Деси Иванова

Всеки има лична история, свързана с четенето

Има ли разлика между купуването и четенето на книги? И за консуматорската тенденция, която се засилва от все по-атрактивния външен вид на книгите, които често служат само за декорация - Деси Иванова от  Trouble Bakers : "Интересът към книгата не отслабва. Хората предпочитат да имат достъп до по-нова литература, но бюджетите на обществените..

публикувано на 10.08.24 в 10:51

Перник на младите

Отбелязваме Международния ден на младежта заедно с младежите на Перник от 10 до 12 август – интервю с Михаела Боянова от Фондация П.У.Л.С.: "Перник е Перник на младите - подкрепяме ги във всичките им инициативи. Отбелязваме 16-годишнината на Консултативен съвет за младежка политика, "Перник на младите" - „Sweet sixteen”. Идеята е да върви..

публикувано на 10.08.24 в 10:00

Екзотичните животни в България и законни ли са те

Кои са екзотичните животински видове и при какви условия трябва да се отглеждат като домашни любимци? Християн Христов, директор на Центъра за защита на природата и животните в Добрич, където се отглеждат представители на различни видове, които са били конфискувани от властите. Християн Христов, директор на Центъра за защита на защита на природата..

публикувано на 09.08.24 в 18:24
Иво Инджов

Доц. Иво Инджов за политическата ситуация в България

Анализ на събитията, белязали изминаващата седмица, включително одобрените от НС промени в Закона за училищното и предучилищното образование, с които се забранява пропагандирането на нетрадиционата сексуална ориентация в учебните заведения. Коментар по темата направи политологът Иво Инджов. "Усилията на политическите сили се съсредоточиха върху..

публикувано на 09.08.24 в 16:40