Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Тета лечение - докосване до подсъзнанието

Снимка: https://www.healingmindsph.com

Психологът Росица Георгиева коментира пред Радио София метода "Тета хийлинг" (Тета лечение), paзpaбoтeн oт Baянa Cтaйнбъл - xyдoжник и пиcaтeл. Името идва от мозъчната вълна тета, която по принцип е състояние на сън. Мозъчните вълни вибрират на различни честоти: алфа, бета, гама, делта, тета. Всичко, което правим и казваме, се регулира от тях, като във всяка ситуация една от честотите доминира.

Когато мислим или говорим, мозъкът ни работи на честота бета, когато спим дълбоко сме в състояние на делта, когато учим и обработваме информация мозъкът излъчва гама-вълни. Алфа-вълните са характерни при мечтанието и бленуването. А тета вълните са характерни за хипноза и сънуване. Те се отнасят до подсъзнанието, където се съхраняват спомени и усещания. Освен това те управляват нашите нагласи, убеждения и поведение.

Тета лечението ни учи  как да изчистим негативните си убеждения, за да се движим напред. Всеки може да овладее този метод на лечение. Чрез него можем да се освободим от чувство за вина, съжаление, гняв, ревност, чувство за малоценност, от нежелани връзки и контакти. Също така от болести, разстройства и зависимости. Не на последно място "Тета хийлинг" ни научава как да живеем без да пилеем енергия.Този метод не отрича други техники, дори може да се комбинира  с тях. Една такава е семейната констелация.

Автор на метода за семейната констелация e Берт Хелингер. Според него, ние носим енергията и съдбата на поколенията преди нас. Всички членове оказват влияние на другите членове с техните грешки, поведение, мироглед, успехи и постижения. Чрез семейните констелации можем да разберем колко силно сме свързани с членовете на нашата семейна система, със съдбата на хората, които й принадлежат. Развитието на семейните констелации е ставало едновременно  с развитието и разбирането за границите на нашата съвест. Семейните констелации носят полза за зависими от алкохол и наркотици, сериозни заболявания, депресии, страхови неврози, анорексия, булимия, шизофрения, вродени аномалии и др.


Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Investor Finance Forum с изводи от кризата и поглед към 2021-а

Най-голямото събитие на финансовата и инвестиционна общност не само в България, но и в региона Investor Finance Forum се открива днес онлайн. В него ще се включат експерти от банковия, финансовия и финтех сектора, както и специалисти в областта на капиталовите пазари, фондовите борси и регулаторите.  “Тези, които са най-силно засегнати в целия свят -..

обновено на 03.12.20 в 12:13

Електронните учебници за учебната 2021/2022 г. на "Просвета" са готови

Новите учебници за 12-и клас, по които ще се учи през учебната 2021/2022 година, вече са внесени от издателство "Просвета" за одобрение в Министерството на образованието и науката. В същото време са внесени и готовите дигиталните версии на учебниците по математика, български език и литература и гражданско образование, съобщи пред Радио София..

публикувано на 03.12.20 в 12:08

Учени връщат доверието към ремдесивир в борбата срещу Covid-19

Редакторска статия във влиятелното медицинско списание "Ню Ингланд джърнъл ъв медисин" посочи проблеми в изследването на Световната здравна организация (СЗО), което установи, че лекарството ремдесивир на "Джилийд сайънсис" не подобрява оцеляването от Covid-19, информира БТА. Авторите изтъкват, че изследването не опровергава изпитанията, показали..

публикувано на 03.12.20 в 11:40

Анна Йончева: Нека да виждаме извън различията на хората

Всяко дете, само по себе си, е различно. След неприятна за мен случка на детската площадка се роди идеята да започна да снимам тези деца, които обществото приема за различни, опитвайки се да го покажа откъм по-хубават им страна. Искам да ги покажа усмихнати и по някакъв начин, чрез снимките, да виждаме извън различията на хората, да вникнем в самите..

публикувано на 03.12.20 в 11:25
Валентин Фречка обяснява предимствата на иновацията

Украински младеж изобрети хартия от паднали листа на дървета

Украински ученик оглави инициатива за рециклиране на паднали от дървета и други растения листа за производство на опаковъчна хартия, съобщи Ройтерс. Валентин Фречка развил технологията преди три години като гимназиален проект и е печелил награди за иновацията си. Сега той работи заедно с производител на картон в гр. Житомир, на 140..

публикувано на 03.12.20 в 10:23

Коронавирусът се предава най-често вкъщи

Заболелите членове на семейството са най-честият източник на заразяване с коронавирус, сочи публикация в списание Science. Китайски експерти са направили анализ на данните на 1 178 пациенти и на 15 648 техни близки контакти в провинция Хунан, за да разкрият най-често срещания начин на предаване на инфекцията. Те установили, че рискът от заразяване..

публикувано на 03.12.20 в 09:32

Камен Жижанов: Нужна е промяна в нагласите за екологична съобразност

Контейнерите за пластмаса имат място у нас и са много добър метод, за да се поощри рециклирането и да бъдат насърчени гражданите от всяка възраст. Това заяви пред Радио София Камен Жижанов , създател на инициативата “Чиста столица”. Жижанов коментира и ситуацията с локдауна, който е позволил да се изчисти въздуха, като са отчетени и други..

публикувано на 03.12.20 в 09:13