Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Благотворителната кампания “Дари книга, ела на театър" помага на болни деца и читалище

Театърът на Българската армия стартира благотворителната кампания “Дари книга, ела на театър". Всеки, който дари книга на касата на театъра от днес до 28 май получава талон с 50% отстъпка от цената на билета за избрана от него постановка.

Събраните книги ще бъдат предоставени на Отделението по детска кардиология на Национална кардиологична болница и читалище “Георги Димитров” всело Ковачевци.

При дарение от 4 до 6 книги може да получите втори талон за отстъпка от цената на 1 билет.

Идеята е приета с радост от актьорите, каза пред Радио София директорът на театъра Мирослав Пашов чуйте още какво разказа той пред Лилия Герчева.

Театърът на Армията има грижата да отнесе събраните по време на кампанията книги на децата в детското отделение на кардиологичната болница, както и в читалището в Ковачевци.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Адресите на любовта - Сава Хашъмов

Сава Хашъмов се жени за вдовицата на своя учител Да, наистина имам три брака и доста любовни авантюри, но аз съм зодия Риби - когато се влюбя, се женя - казва в интервю приживе, доайенът на Народния театър Сава Хашъмов. Той играе в академичната трупа 43 сезона, пресъздавайки повече от 100 роли. Елегантен, висок, с аристократично излъчване,..

публикувано на 04.05.24 в 14:00
Алекси Калев

Фестивалът ражда и любов

Мидалидаре рок с Алекси Калев - покана отсега: "Почнахме в 2017, това ще е четвъртото издание. Все още магнитът са артистите, но се стараем хората да идват за фестивалното изживяване. Пуснахме 1000 билета "на зелено", без имена и ги продадохме за 10 минути. Това, което правим е като европейски фестивал.  Миналата година имахме 20000 души за..

публикувано на 04.05.24 в 11:54
Мария Веселинова

Ах тези родители

Мария Веселинова, режисьор на "Ах тези родители" за спектакъла и за отношенията родители-деца: Идеята дойде от сина ми, който много хареса едноименната книжка, писахме на автора, той даде съгласие. Реално ни трябваше добър автор, който да превърне идеята в пиеса. Получи се много добре. Работата не е лесна. Темата е важна за родителите - в спектакъла..

публикувано на 04.05.24 в 10:16
Снимки: Спаси София

Нови платформи на столични спирки ще улесняват качването и слизането

Нови спирки на градския транспорт ще бъдат изградени в столицата, анонсират от "Спаси София". При тях се предвижда поставянето на специални платформи, които правят качването и слизането от превозните средства по-достъпно и безопасно. Платформите са на нивото на тротоара и “удължават” спирката до вратите на превозните средства. Така се осигурява..

публикувано на 03.05.24 в 19:03

Свободен достъп до експозиции, боб чорба и влизане в бойна кабина на 6 май

Националният военноисторически музей (НВИМ) и тази година ще отбележи празника на Б ългарската армия 6 май с вход свободен за посетители  на постоянната си хронологична и външна експозиция . От 10.00 до 17.00 ч. свободно могат да бъдат разгледани и временните изложби „Армията във време на промени“, „Белезите на войната:..

публикувано на 03.05.24 в 16:50

Криптовалутата има предимства и при даване и получаване на дарения

Криптовалутите са първите представители на технологията, която ще промени света. Неутрални, защитени, недискриминиращи, децентрализирани, бързи и прозрачни , криптовалутите предлагат страхотен начин за изразяване на човешки емоции без ограничение, и ще допринесат за постигането на положителна промяна в обществата по света, убедени са експерти...

публикувано на 03.05.24 в 15:45
Снимки: Младен Петков

Седмицата в САЩ: Кои, как и защо провеждат пропалестинските протести

Студентските пропалестински протести продължиха и тази седмица в Съедините щати. На места университетите постигнаха споразумения с протестиращи, но в някои кампуси интензитетът им нарасна и се стигна до полицейски рейдове, информира Младен Петков от Вашингтон. Поне две хиляди души в цялата страна са арестувани по данни на местни медии...

публикувано на 03.05.24 в 15:18