Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В "Ритъмът на столицата" този следобед очаквайте

Слушайте от 14 до 17 часа

Магистри от Националната художествена академия представиха своите модели на компютърни игри на ежегодната защита на дипломни работи. Какво ги вдъхновява, как работят и как избират своите сюжети ще научим от тях самите и от доц. Минков, преподавател от катедра „Дизайн на детската среда“.

Ученици от няколко столични училища спортуват и мерят сили на стадиона на Летище София. Проектът се нарича „Sofia Air(s)port”, ще научим подробности от репортера ни Ивайло Николов.

Този следобед ще стане дума и за летните вируси. Как да се предпазим с тях ще научим от акад. Ангел Гълъбов- вирусолог от Института по микробиология при БАН. 

Ще научим и какви награди получиха победителите от състезанието по иновации за "София супер град", след срещата им  с кмета на София Йорданка Фандъкова.

На финала ще разберем и с колко ще се вдигне цената на електроенергията и какво ще реши ДЕКВР по въпроса.

Следобедът ще бъде гарниран с още интересни и любопитни теми и хубава музика, бъдете с нас! 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пазар на желанията

Арон Рот и Бояна Джикова отварят галерия за съвременно изкуство „ Пунта “ на Женския пазар: "Ако следваме логиката, че изкуството е рефлексия на процесите, Женският пазар е място, което има нужда от изкуство. Сега имаме повече случайни посетители, чиито погледи са приковани от витрината, това е предизвикателство. Важно е дейността да не ни е..

публикувано на 28.12.24 в 11:25

Хлябът приема емоцията на човека

Пекарна „Рецептите на баба“  - Даниела и синовете ѝ Томислав и Денислав се занимават с приготвяне на хляб и закуски от години. Те са една от обичаните пекарни в Лозенец и защото приготвят погачи и питки по поръчка за различни поводи. По празниците тяхното работно време е почти без никаква почивка, но удовлетворението и мисълта, че са допринесли с..

публикувано на 28.12.24 в 11:00

Всеки има право да бъде различен

Късометражният анимационен филм „ Митология на моя аквариум “ на Светлана Генчева е една история за светлината, тъмнината, приемането и личната трансформация: "Добавената виртуална реалност работи в синхрон с маслената живопис, която представям. Гледана през таблет или телефон оживява. „Митология на моя аквариум“ е една философска приказка. Получи се..

публикувано на 28.12.24 в 10:35

При ЕЛКА "Мореплавателят"

Мадлен Янева ви кани предновогодишно в Националния политехнически музей: "Гостите ще могат да видят най-новата ни изложба с прочутите ни калкултори ЕЛКА - първият му модел от 1965, както и "мореплавателят" ЕЛКА 130 - с нея сем.Папазови успяват плаването си с "Джу-5". Изложбата ни на втория етаж, открита за Празника на София, по желание на публиката..

публикувано на 28.12.24 в 10:21

Чат с BG GPT

Интервю с BG gpt съвети за Нова година: къде да посрещнем, как да се облечем, какво да пожелаем на близките. Не обръщайте внимание на англо-американския му акцент с леко шопски диалект и неправилни ударения: Как виртуалният асистент посреща новата година - в звуковия файл.

публикувано на 28.12.24 в 10:00

Какви са рисковете в планината през зимата?

Какво трябва да е поведението ни в зимната планина и какви са рисковете при карането на ски и сноуборд извън пистите? Как се работи с лавинна екипировка, как да се подготвяме за ден в зимната планина, как трябва да реагираме в случай на инцидент? На тези въпроси пред Радио София отговаря планинският водач Николай Павлов. Планината винаги е..

публикувано на 27.12.24 в 18:25

Всяка година събраните разделно отпадъци от опаковки в София се увеличават

С около 7% се увеличават с всяка следваща година събраните разделно отпадъци от опаковки, спрямо предишната година. По време на празниците този процент нараства до 20%, каза пред Радио София Ива Стефанова- мениджър комуникации в една от организациите за оползотворяване на отпадъци от опаковки. "Хубаво е, че освен, че хората консумират повече,..

публикувано на 27.12.24 в 17:03