Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Фрагментирани истории София - Берлин" – плетеница между реалното и виртуалното

Изложбата "Фрагментирани истории София - Берлин“ представя творбите на 17 съвременни немски автори. Те изразяват себе си и идеите си чрез живопис, фотография, видео и най-различни инсталации.

Изложбата изобразява взаимовръзките на реалното и виртуалното, природното и урбанистичното, историята и мита. Различни части могат да бъдат разгледани както в Музея за история на София, така и в Гьоте институт.

Експозицията, която се състои успоредно и на двете места, ще продължи до края на месец юли.

Още за проекта – чуйте от разговора на Божидар Янев Мила Старейшинска, която е един от кураторите на изложбата.


Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Кокосовото масло - добро решение и в кулинарията, и в козметиката

Кокосовото масло притежава изключително полезни свойства за целия организъм, независимо дали се прилага за външна, или вътрешна употреба. Хубаво е да имате предвид обаче, че пресованите екстракции и останалите видове рафинирано кокосово масло са предназначени за външно приложение, а за вътрешна употреба е препоръчително да използвате..

публикувано на 13.07.20 в 12:52
Павел Митренга

Овладейте кънките добре на равно, преди да карате екстремно

Карането на ролери, блейдове или още наречени инлайн кънки е типично градски спорт, който 90-те години беше изключително популярен и сега като че ли отново се завръща сред предпочитаните градски хобита. Плюсовете са, че не е необходима скъпа екипировка или човек да влага средства в специални съоръжения. Кънките и протекторите са достатъчни, за да..

публикувано на 13.07.20 в 12:48

Излезе първото класиране след седми клас в гимназиите

Излезе първото класиране след седми клас в гимназиите. Учениците могат да проверят къде са приети в електронната платформа на адрес: http://priem.mon.bg чрез входящ номер и код за достъп от служебната бележка. Записването на приетите ученици на първото класиране или подаване на заявление за участие във втория етап е до 16.07.2020 г., в училището,..

обновено на 13.07.20 в 11:36
Стивън Кинг

Стивън Кинг продаде за екранизация три разказа от 2020 г. за... $3

Американският писател Стивън Кинг е продал правата върху филмовата адаптация на три кратки истории от сборника "If it bleeds", публикуван през април тази година. Цената на всеки от тях обаче е… само един долар, съобщава „Дедлайн“. На основата на произведението „Телефонът на мистър Хариган“ ("Mr. Harrigan’s phone") за приятелството на момче с починал..

публикувано на 13.07.20 в 11:35

Работилници и документално кино в двора на столично училище

В разгара на лятото, на 22 и 23 юли в двора на 139-о училище "Захарий Круша" ще гледаме два документални филма, които разглеждат темите “Възможното висше образование през примера на университета "Унитиера" и “Играта като универсален и естествен инструмент за изследване, учене и развитие”. След прожекциите ще има и дискусии. Всичко това е част..

публикувано на 13.07.20 в 11:25

Проект "Околобългарско" ни предизвиква да бъдем активни

Ако искаме България да стане по-добра страна за хората, по-уредена и привлекателна, ако искаме младите хора да не бягат в чужбина, гражданите трябва да са по-активни – като се започне от това, да ни е по-чисто пред блока, до усъвършенстване на образователната система и социалните услуги. Така мислят младите хора, които преди около 3 години..

публикувано на 13.07.20 в 11:11

Корнелия Юлиева – инфлуенсър с добавена стойност

Тя е млада, красива, нежна, но и има определено какво да разкаже на своите последователи. Една от най-популярните наши инфлуенсърки, Корни внася френски шик и оптимизъм у всички, които следят профили й в социалните мрежи. Като професионалист тя също се грижи за маркетинг комуникациите на брандове и винаги поднася естетско и смислено съдържание..

публикувано на 13.07.20 в 10:53