Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НДК пуска собствена система за онлайн продажба на билети

Снимка: БГНЕС
Националният дворец на културата внедрява собствена система за онлайн продажба на билети. Тя ще се осъществява през сайта ndk.bg чрез бутона „купи билет” и ще обслужва всички събития от календара на НДК.

Пускането на системата за онлайн продажба ще се реализира на два етапа. В момента на страницата ndk.bg могат да се купят онлайн билети за събитията в Зала 1. От следващия месец това ще е възможно и за всички останали пространства на НДК, сред които Театър “Азарян”, ДНК-пространство за съременен танц и пърформанс, кино „Люмиер Лидл”.

На първия етап от внедряването, системата ще функционира като система за онлайн резервации. Така зрителите ще могат дистанционно да запазват билет, който до определен срок ще получат на касите на Билетен център-НДК или чрез куриер. На следващия етап от внедряването системата за онлайн резервации ще се трансформира в система за директни онлайн продажби.

По този начин Национален дворец на културата подобрява предлаганите услуги на публиката и се обръща специално към активната млада аудитория, категорични са от мениджмънта на двореца.Едно от първите събития, продуцирани от НДК, за които има вече онлайн резервация на билети, е Киномания.

На сайта на НДК и през сайта kinomania.bg могат да се запазват билети за някои от хитовите заглавия от филмовата панорама. Интернет платформата ще започне да функционира и за всички кина от програмата на Киномания –  „Люмиер Лидл“, зала 1, „Дом на киното“, „Одеон“, „Културен център G 8“, „Euro Cinema“ и „Френски институт“.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Горица Грънчарова-Кожарева е новият служебен премиер на България

Държавният глава Румен Радев определи Горица Грънчарова-Кожарева за кандидат за служебен министър-председател. "В изпълнение на чл. 99, ал. 5 от Конституцията президентът определя заместник-председателя на Сметната палата Горица Грънчарова–Кожарева за кандидат за служебен министър-председател", се посочва в съобщение от прессекретариата на държавния..

публикувано на 09.08.24 в 09:25

Продължава борбата с пожарите в страната

Продължава борбата с пожарите по места. Ограничено беше разрастването на пламъците в западния дял на планината Славянка. Пожарът беше предизвикан от активирало се ново огнище на гръцка територия, което премина граничната бразда и навлезе в нашата страна. Изгасен беше пожарът в село Джулюница, община Лясковец. Няма пострадали хора...

публикувано на 09.08.24 в 08:21

23 крокодила са регистрирани в София през последните 20 години

23 крокодила са регистрирани в столицата през последните 20 години. Това сочат данните на РИОСВ – София. От там поясниха, че, продължават проверката на документите на открития в столичния кв. "Ботунец" крокодил Кроко, който вече се намира в столичния зоопарк. Доц. Тихомир Стефанов: Столичният зоопарк може да положи най-подходящи..

публикувано на 08.08.24 в 19:15
Георги Георгиев

Георги Георгиев: Темата за пътната безопасност изисква държавническо отношение

За борба с пътните инциденти трябва да въведем нещо, което го има в цяла Европа - камери ! Това каза пред БНР Георги Георгиев, депутат от ПГ на ГЕРБ-СДС и бивш общински съветник в София, бивш председател на Столичния общински съвет, като подчерта: " Темата за пътната безопасност изисква държавническо отношение ".  Депутатът е вносител на..

публикувано на 08.08.24 в 14:54
Снимка: Фондация „Асоциация Анимус“

Пореден случай на домашно насилие в Перник

45-годишен мъж е нанесъл побой на жена пред очите на бебе, съобщиха от ОДМВР- Перник. Сигнал за поредния случай на домашно насилие е подаден вчера малко преди полунощ на тел. 112. Служители на Първо районно управление в Перник реагирали незабавно и на място задържали 45-годишния перничанин, който живеел с жената на семейни начала. Образувано е бързо..

публикувано на 08.08.24 в 13:40

Бюджетната комисия разглежда законопроект, защитаващ длъжниците от произвола на колекторските фирми

Депутатите от Комисията по бюджет и финанси ще разгледат следобед нов законопроект, който ще пази длъжниците на кредити от произвола и агресията на дружествата за събиране на задълженията. Проектът е на Министерския съвет и предвижда лицензионен режим за колекторските фирми. Текстовете на законопроекта въвеждат мерки за етично поведение..

публикувано на 08.08.24 в 10:59

Жители на Гара Елин Пелин на среща с кмета на общината и шефа на ОбС – Елин Пелин

Жители на село Гара Елин Пелин ще се срещнат тази вечер с кмета на общината Ивайло Симеонов, председателя на Общинския съвет Богомил Бранков и кмета на село Гара Елин Пелин. Срещата е провокирана от повдигнати въпроси след взрива на пиротехнически складове в близост преди две седмици. Общо 70 къщи са с щети след взривовете в склада за..

публикувано на 08.08.24 в 09:44