Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Град Арт" от днес в градинката пред Народния театър

Снимка: Ани Петрова, БНР


Изложбата „Град Арт“ ще покаже в градинката пред Народния театър художествени инсталации в градска среда, създадени с участието на ученици от дванайсет училища по изкуствата в страната.Откриването е тази вечер /2 май/ от 18.30 часа.

Събитието е организирано от център АЛОС  -сдружение с нестопанска цел за неформално образование и  стимулиране на културния контекст. В рамките на последните седем години центърът е организирал изложби в София, Троян, Велико Търново, Габрово и Бургас.

Изложбата „Град Арт“, която ще бъде представена тази вечер в столицата, се реализира за втори път, но за първи път на открито, посочи кураторът на изложбата Добрин Атанасов:

Представяме постери на арт инсталации, които са реализирани в публични градски зони и чиято идея е да провокират мислене у съответните местни общонсти към визията на средата и въобще мястото на художниците в самото организиране на градската среда.

Изложбата ще бъде достъпна за посещения до 14 май.

Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Градският транспорт в София ще се движи по нов график от 8 април

От 8 април 2020 година градският транспорт в София ще се движи с ново работно време, чиято цел е да се оптимизират линиите и да се гарантира обслужване в условията на извънредна ситуация, съобщават от пресцентъра на Центъра за градска мобилност (ЦГМ). В останалото време не се променят интервалите на движение на автобусни линии 1, 3, 6, 7, 8, 9,..

публикувано на 07.04.20 в 18:58

Кампанията “Време за теб” търси баланс между полезното и приятното

Днес младите хора имат много по-големи възможности за образование и достъп до информация, търсят начини да живеят по-добре от предишните поколения, отворени са към света и умеят да поемат рискове . Въпреки това  социалната изолация се превръща във все по-сериозен проблем при голяма част от тях, което се усеща най-чувствително в условията на..

публикувано на 07.04.20 в 16:43

Виртуална vs реална класна стая

По предложение на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, от тази седмица учителите вече поставят оценки на учениците. Изискванията са съобразени с препятствията, пред които са изправени всички в процеса. Педагозите ще взимат предвид участието на детето в час, мотивацията му за работа, домашните задачи, електронните изпити и куп други..

публикувано на 07.04.20 в 16:30

Графикът за обезпаразитяване на зелени площи е съобразен и със сигнали на граждани

Пръскането на зелените площи против ларви на комари и кърлежи в столицата започна по-късно тази година, заради неблагоприятните климатични условия. Извънредното положение е в помощ на хората, работещите, тъй като парковете и зелените площи са безлюдни и се работи по-спокойно, казва Сияна Хлебарска - експерт от дирекция „Зелена система“ към..

публикувано на 07.04.20 в 15:58

Над 1200 души в София ще получат храни от БЧК от утре

Над 41 000 допълнително включени уязвими граждани в страната ще получат пакети с хранителни продукти от първа необходимост, осигурени от Българския червен кръст. От помощта ще се възползват предимно възрастни хора над 65 г., хора с увреждания, под карантина или такива с ниски доходи. До 16 април в цялата страна ще бъдат раздадени 1 400 тона..

публикувано на 07.04.20 в 15:44

Кърпят с асфалт компрометирани през зимата улични участъци

Със затопляне на времето започна работа по извършването на пътни текущи ремонти в София, съобщиха Столичната община. Общо 21 екипа работят днес на територията на всички 24 столични района. Извършва се фрезоване и полагане на асфалт на неремонтирани пътни участъци, където след зимния сезон са се отворили дупки. Основно се работи по улици и булеварди в..

публикувано на 07.04.20 в 15:32

Този вирус не засяга плода и новороденото, не преминава през кърмата

В условията на пандемия от коронавирус отбелязваме Световния ден на здравето.  Д-р Анета Попиванова е един от медиците, отдали живота си в грижата за най-малките пациенти - новородените. Тя е педиатър-неонатолог в Университетската акушеро-гинекологична болница "Майчин дом" и председател на Националната асоциация „Подкрепа за кърмене“...

публикувано на 07.04.20 в 15:18