Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

И германски полицаи се включват в патрулите по морето

Снимка: архив

За първи път германски полицаи ще патрулират по морето редом с българските си колеги. И това лято по черноморския бряг ще има засилено полицейско присъствие. Със заповеди на главния секретар на МВР Младен Маринов за целия летен сезон е разпоредено командироването на общо 932 полицейски служители, съобщиха от пресцентъра на МВР пред Радио София.

За опазване на обществения ред и противодействие на престъпността в курортните комплекси, обслужвани от областната дирекция на МВР в Бургас, е заявена необходимост за командироване на общо 758 служители, за Варна - 126, и за Добрич - 48 служители.

Ръководството на МВР е изпратило и официална покана до генералния инспектор на румънската полиция с молба за продължаване на добрата практика през последните години за съвместна патрулно-постова дейност в курортните комплекси по българското Черноморие, като е предложено тя да се осъществява през месеците юли и август основно на територията на град Несебър, курортите „Слънчев бряг“, „Златни пясъци“, „Албена“ и в град Балчик.

За същия период за участие в съвместни дейности се очакват и полицейски служители от Чехия, Полша, които ще работят приоритетно с граждани от собствените си страни. Пилотно през тази година на българския бряг ще видим и полицаи от Федерална република Германия. Те ще  охраняват съвместно с българските си колеги курортите по северното Черноморие. 

Още по темата за сигурността ни през лятото очаквайте в предаването "Радиоприемница" на Радио София утре, 7 юни, от 13:00 до 14:00 часа.

Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Първи форум за родители в НДК

Първи семеен форум за родители ще бъде организиран в НДК на 22 февруари. Форумът предлага консултации за бъдещи и настоящи родителите по въпроси, свързани с бременността и здравето, възпитанието и образованието на децата, както и кариерното развитие на родителите, посочват организаторите. Всички посетители ще имат достъп до практически работилници..

публикувано на 18.02.20 в 13:03

ВМА с нов екип в Мали

Поредният военномедицински екип замина за Мали, където в продължение на 4 месеца ще се грижи за личния състав на щаба на операцията, който е базиран в столицата Бамако. За първи път екип на Военномедицинска академиясе включва в Мисията на Европейския съюз за обучение на силите за сигурност на африканската държава през 2013 г. Българските..

публикувано на 18.02.20 в 12:02
Йоана  Христова

Трябва да поставим човека в центъра на дебатите за въздуха

В последните години дебатът за качеството на атмосферния въздуха тръгваше и завършваше в Столична община, заяви Йоана Христова , зам. кмет на Столичната община: Когато говорим за  качество на атмосферния въздух, е време да започнем да поставяме човека в центъра на този дебат. Досега говорим за въздуха като за някакво изолирано понятие,..

публикувано на 18.02.20 в 11:39

Поклонение пред паметника на Апостола в София

На 19 февруари от 18.00 ч. пред Паметника на Васил Левски в столицата ще се състои тържествена церемония-поклонение по повод 147 години от гибелта на Апостола на свободата. В програмата ще участват актрисата Силвия Лулчева, вокална формация "Българските гласове" и Представителният гвардейски духов оркестър. Час по-рано, в храма „Света София” ще се..

публикувано на 18.02.20 в 11:26

"Пробуждане с хоро" - българите по целия свят си подават ръка

На 3 март - Националния празник на България празникът „Пробуждане с хоро“ отново ще събере позитивната енергия на българите у нас и по света. Традиционната световна инициатива ще прехвърли своеобразен мост между сънародниците ни от всички точки на света. Хиляди сънародници ще се хванат на хоро едновременно, за да покажат, че българският дух е жив...

публикувано на 18.02.20 в 10:40

Здраве и стил на живот (медиен преглед)

Доплащаме над 50% за лечение в доболничната помощ, извежда в заглавие МОНИТОР . Българските граждани, макар и здравноосигурени доплащат над 50% в доболничната помощ. Това съобщи проф. Асен Балтов, директор на „Пирогов“ по време на дискусия на тема „Управление на съвременното здравеопазване – предизвикателства и добри практики“, която се проведе..

публикувано на 18.02.20 в 08:35

10 млрд. долара за климата от Джеф Безос

Най-богатият човек на света обяви, че през лятото ще разпредели 10 милиарда долара между учени, активисти и други организации, които се борят с глобалното затопляне, съобщи Би Би Си. "Искам да се засили работата както по познатите начини, така и да се търсят нови..

публикувано на 18.02.20 в 08:14