Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Накъде в София

Снимка: http://sofiatheatre.eu

ТЕАТЪР

Драматичен театър "Стоян Бъчваров" - Варна гостува в 19.00 часа на Театър "София" с "Драконът" на Явор Гърдев. Той дефинира забранената по времето на Сталин пиеса на Евгений Шварц като "притча за въплъщенията на властта, която поразява с актуалността си". Главните роли в спектакъла са поверени на Михаил Мутафов, Михаил Билалов, Стоян Радев и Ованес Торосян.

"Госпожа Стихийно бедствие" и Стоянка Мутафова в едно ви очакват в 19.00 часа на сцена "Сълза и смях".

"Сарабанда" от Бергман е предложението на Театър "199".

В 19.30 часа Сатирата пита За какво ви е Дон Кихот - драматизация на Юрий Дачев по мотиви от романа "Дан Кихот де ла Манча" от Сервантес. Режисьор е Бина Харалампиева.

КИНО

В дните от 11 до 13 февруари (от понеделник до сряда) в кино „Люмиер Лидл“ от 19:00 часа може да гледате филма „Фаворитката“ с участието на Оливия Колман, Ема Стоун и Рейчъл Вайс.

ИЗЛОЖБИ

Във фоайето на Националния природонаучен музей от 18.00 ч. ще бъде представена фотоизложбата "Експедиция в Азербайджан: по стъпките на кавказкия леопард". На откриването ще присъстват председателят на БАН акад. Юлиан Ревалски и посланикът на Азербайджан в България  Наргиз Гурбанова. Учените от Националния природонаучен музей разказват в снимки за експедицията си в Азербайджан през 2018 г., която е била под ръководството на проф. Николай Спасов. Изложбата може да бъде разгледана до 15 март 2019 г.

Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.