Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дневникът на една софиянка: Ден първи

Гардероб: H&MМило дневниче, ...

Нали така обичайно хората се обръщат в дневниците си?! Хм, май да! Та..

Разбира се, че започвам да водя дневника си, когато ми е най-трудно, най-натоварено и най-отчаяно. Още един ангажимент, свързан с писане и споделяне, защо не, подайте го насам. Нека описвам невероятното си, пълно с крайности, ежедневие. Веднъж може да бъде най-откаченият и бъкан от безброй психопати делник, които весело надничат от всеки ъгъл, друг път може да е върхът на нищоправенето, когото буквално рутината малко преди да се самоубие от скука ми захвърля в краката поредния банален ден. Все тая…

За една невротична софиянка няма предизвикателство, което да не може да поеме и то с радост!
Та днес, какво се случи?...

Нали сега се гони бързината и ако може винаги да си отпред. Но за да минеш най-отпред където и да е, трябва първо да минеш през банята. Поне е желателно. Понякога обаче някой може да те е изпреварил. А когато силно обичаш този някой, потискаш желанието да влезеш с ритник и да го извлачиш навън от санитарното помещение като синя каска. А ти трябват точно 17. 47 минути преди тотално да закъснееш, сметнала си времето с математическа точност на ученик със златни медали от олимпиади, малко преди шефът наистина да те освободи от мъките да ходиш редовно и на време на работа.

- Бела, ти си свободна жена вече! Бегай да играеш!

Ех, мечти! Докато все пак съм успяла някак си да се суанирам, бърз освежаващ душ и догримирaне в метрото, за да не ме питат загрижено колегите през 2 минути:
- Бледичка си нещо, Беличка, да не си болничка?
- Не, просто сутрин се будя без цвят, това е положението – избледняло!

Криво-ляво с енергични подтичвания и един решаващ еленски скок се шмугвам в спарения вагон, пълен с птици… Да, мотрисата е пълна с пернати!
Кокошки, малки патета, орли и някоя и друга чапла, които до един си галят телефоните, я с крило, я малко гумено плавниче. Аз съм лудата, която ги гледа с любов и надежда към човешкия род.

Слизам и се затъркулвам към офиса, зима е все още. Като някаква много откачена,  започвам да повтарям следната мантра:
- От утре тръгваш обратно на йога, нито е толкова студено, нито хлъзгаво, нито празнично, там си на постелката и ще се чекнаш до безкрай!!!

Но всъщност мислите са излишни в днешния свят. Те натоварват, я в някои случаи и объркват системата. Планираме, планираме, планираме… Но понеже аз съм хиперактивна, която се храни от стреса, работя по още 3738373 проекта едновременно. Включително и в радиото, както ви става ясно. Правя го така наситено, за да не ми стане случайно скучно и да започна да мисля фокусирано.

После пак в кокошарника, птиците са още по-умърлушени, бачкали са по осем-девет часа и хич вече не им се лети. Но сакън да се погледнат, всички продължават да си галят телефоните.

В съзнанието ми се реят едни дати, задания, цели и таргети. Отпускам се на седалката и стартирам с медитация на крайни срокове. Гениално.
А уж трябваше да пиша дневник, за да се…Хрррр

ВИЖТЕ ОЩЕ
Георги Захариев

Съветите на един "CEO на годината"

Съоснователят на Finance Academy Георги Захариев за пореден път получи признание и потвърждение за лидерските си качества и умения. В десетото издание на годишните награди на b2b Media той бе отличен като "CEO на годината". (CEO (от англ.: chief executive officer - главен изпълнителен директор) Признанието е резултат от..

публикувано на 22.07.24 в 19:11
Олимпийските кръгова са на Парижкия символ - Айфеловата кула

Грандиозно откриване на Олимпийските игри в Париж и поредица от събития в 3 български града

Няколко дни преди началото на Олимпийските игри в Париж с удоволствие разговаряме с Матиас Фавро – Аташе по сътрудничеството в областта на френския език, референт за спорта и със Здрава Стоева – отговарящ за публичните връзки във Френския културен институт. В София, Бургас и Варна Френския културен институт организира специални..

публикувано на 22.07.24 в 17:55
Доц. Стоян Везенков

Доц. Стоян Везенков: Екранът приспива и състарява мозъка

Дори и да е под голям стрес, човек няма да се разболее сериозно, ако има здрав сън. Сънят е ключов за благосъстоянието на човека и има съществена роля за ученето на способности, на знания. За мозъка сънят е по-важната част от денонощието , коментира пред БНР-Радио София доц. д-р Стоян Везенков . Той е доктор по невробиология, магистър по..

публикувано на 22.07.24 в 17:19
Жителите на общината разпространяват в социалните мрежи карта с местата на евентуалните сондажи

Ще има ли сондажи за добив в Община Своге?

По казуса в отговор до БНР-Радио София от МОСВ разясняват : "Съгласно Закона за подземните богатства (ЗПБ), министърът на енергетиката е компетентен орган за процедурите по предоставяне на разрешения за търсене и/или проучване на подземни богатства, за сключване на договори за търсене и/или проучване, за одобряване на цялостните и..

публикувано на 22.07.24 в 15:13
Предвижда се да има повече

В СОС решават за по-стриктно разделно изхвърляне и събиране на отпадъците

Повече контейнери за разделно събиране на боклуци в Столичната община и засилен контрол върху сметоизвозващите фирми, предлагат общински съветници от ПП-ДБ-Спаси София. Докладът с промените ще бъдат разгледан в Комисия по екология утре, 23 юли, както и на заседанието на Столичния общински съвет на 25-и, четвъртък. Контейнерите за разделно..

публикувано на 22.07.24 в 14:25

Районът на Терминал 1 на летище София е блокиран заради забравен сак

Блокиран е районът на Терминал 1 на летище София заради забравен сак. Екипи на полицията правят оглед. Не се допускат автомобили пред сградата на терминала, а хората, които са били вътре, са изведени. След като проверката приключи, полицията ще съобщи подробности. От летище София уточниха, че полетите не са засегнати.

публикувано на 22.07.24 в 13:46
Фрагмент от корицата

Нова книга за знатни копривщенски фамилии, допринесли за подема на града

Възрожденският град Копривщица отбеляза своя празник на духа, един празник на историята и на фамилиите в града.  Многоуважаваната Райна Тотева е познат деятел, дългогодишен учител по литература и български език, автор на исторически изследвания за поета Димчо Дебелянов и за копривщенските кенета (тънки дантели, шити върху конски косъм, техника..

публикувано на 22.07.24 в 13:07