Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Накъде в София

КНИГИ

Новият роман на Жени Тачева "Крадлата със синя кръв" ще бъде представен от 18.00 ч. в мраморното фоайе на Столичната библиотека. "Крадлата със синя кръв" е не просто история, а откровение, водовъртеж от събитийност, контрасти и силни емоции, разказ за приятелството и верността, за житейските уроци и способността ни да се учим от грешките си, за мечтите и силата да се преборим за тях, за правилните и неправилните избори.

ИЗЛОЖБА

От 19.00 ч. в галерия "Аросита" ще бъде открита фотографската изложба "Флагове на самоличността" в рамките на международния фестивал на съвременното изкуство "Дунавски диалози". Проектът цели разширяване на сътрудничеството между България, Сърбия и други страни от Дунавския регион. В изложбата участват артисти от Сърбия - Ана Вртачник, Горан Деспотовски, Йожеф Клачик и България - Елена Панайотова, Атанас Тотяков, Кирил Чолаков, Лиана Димитрова. Куратор е Сава Степанов.

От 18.00 ч. в галерия “Дебют” ще бъде открита изложбата "Милко Божков в ХГ и после".

КИНО

В Дома на киното започва пролетен семестър на „Европейско кино за учащи“. Дискусионната програма предоставя възможност на ученици и студенти да гледат и анализират ключови творби на европейското кино през цялата учебна година. Началото ще бъде дадено с документалната творба на Вим Вендерс „Папа Франциск: Човек на думата си”.

КОНЦЕРТ

Камерна зала „България“ ще се проведе концерт на Софийската филхармония, представящ музиката на Швейцария. Солист е Гергана Несторова - пиано.

ТЕАТЪР

В театър “Азарян” тази вечер може да гледате спектакъла „В очакване на Годо“ от Самюел Бекет. Режисьорската версия е на Деян Донков, вдъхновен от работата и приятелството му с проф. Крикор Азарян.

В ДНК-пространство за съвременен танц и пърформанс може да гледате спектакъла „Пътуване към Ада“ на режисьорката Ани Васева.


Последвайте Радио София и в Instagram. Харесайте и страницата ни във Facebook
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.