Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Накъде в София

НАУКА

Във Френския културен институт ще се проведе интерактивен спектакъл „Дългият път към звездите“ - мултимедийна пърформанс-лекция, която запознава публиката с последните научни теории за произхода на Слънчевата система и на живота.

КОНЦЕРТ

В зала "България", от 19.00 ч. ще започне концерт "Магията на Бетовен" на Софийската филхармония със солист Георги Черкин (пиано). Диригент ще бъде Дарил Анг. В програмата са включени Увертюра из операта "Фиделио", Концерт за пиано и оркестър 5 и Симфония 6 "Пасторална".

В Първо студио на БНР ще се проведе „Джаз в класиката“ - концерт на Биг бенда на БНР със солисти Данчо Радевски - кларинет, Атанас Кръстев - виолончело. Диригент Любомир Денев - младши.
КНИГИ

 В Клуб 1 на НДК, от 19.30 ч. актрисата Катерина Евро „Катерина Евро...И още нещо“ ще представи автобиографичната си книга. На премиерата ще присъстват и едни от главните персонажи в живота и книгата на актрисата - приятелите и колеги като Мартина Вачкова, Виктор Калев, Камен Воденичаров, Любен Чаталов, Георги Мамалев и Диляна Ценова Гогова.

По същото време в Централен военен клуб ще бъде и премиерата на книгата на Иван Костов "Свидетелства за прехода" на издателство "Сиела". В представянето ще участват писателят и главен редактор на издателство "Сиела" Захари Карабашлиев и проф. Калин Янакиев. Иван Костов е министър-председател на България(1997-2001), бивш лидер на партиите "Съюз на демократичните сили" и "Демократи за силна България", бивш депутат и настоящ директор на Центъра за анализ и управление на риска. В книгата споделя своите спомени за периода 1989 - 1999 г.

КИНО

Днес ще се проведе гала премиерата на филма „Лошо момиче“, продукция на Българската национална телевизия. Сценарист и режисьор е Мариан Вълев. Изпълнителен продуцент е Нина Алтъпармакова.

ДИСКУСИЯ

В Институт Сервантес ще се проведе лекция-разговор с испанския политолог и журналист Хосе Игнасио Торебланка на тема „Състоянието на ЕС: интеграция, криза, дезинтеграция“. Тя ще се проведе в рамките на инициативата "Фестивал на идеите за Европа", организирана от центъра за култура и дебат "Червената къща". Торебланка ще говори за състоянието на Европейския Съюз и възможните последствия от резултатите на предстоящите европейски избори.

Последвайте Радио София и в Instagram Харесайте и страницата ни във Facebook.

Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.