Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов: Одобряваме 7,5 млн. лв. за УНСС в София

Университета за национално и световно стопанство
Снимка: УНСС
Одобряваме трансфер за УНСС в София. Миналата седмица бяхме там в университета, изговорихме всичко. Нашият ангажимент е 7.5 млн. лв. Днес го гласуваме, надявам се да ни подкрепите, заяви премиерът Бойко Борисов в началото на правителственото заседание, съобщава БГНЕС.

На 8 май МОН ще отпусне още 20 млн. лв. за училищни автобуси, за да обмени парка, където има нужда. Отпускаме и 2 млн. лева за ремонт на Националната библиотека, добави Борисов.

За кандидатурата на България за седалище на Европейския орган по труда. Социалното министерство да направи всичко необходимо. С днешното решение отправяме нашата кандидатура официално, каза още Борисов.

Последвайте Радио София и в Instagram. Харесайте и страницата ни във Facebook.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Двама с един резервен парашут паднаха край Ихтиман

Парашут с двама души се е приземил върху кола край София.  Двамата парашутисти са в болница с фрактури, но няма опасност за живота.  Вчера по обед в полицията в Ихтиман е постъпил сигнал, че мъжете са паднали в края на село Черньово. При огледа е установено, че след парашутен скок от самолет двамата са се ударили в предното стъкло на паркиран лек..

публикувано на 26.08.24 в 16:25

Две бебета рисчета радват посетителите на столичния зоопарк

С интересни лакомства и занимания от софийската зоологическа градина  разнообразяват ежедневието на животните в летните месеци. Сред родените в началото на лятото са и две рисчета, които също търсят спасение от горещините, а много скоро и посетителите ще могат да им се порадват. Рисовете в софийската зоологическа градина се радват на поколение..

публикувано на 26.08.24 в 14:20

В АПИ обмислят международен конкурс за Околовръстното на София

Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) обмисля да обяви конкурс за строителството на Околовръстното шосе в София, каза инж. Йордан Вълчев, който от 9 месеца е председател на Управителния съвет (УС) на пътната агенция. „Първото нещо, което направих, е да организирам транспортен анализ на трафика в района, на този участък - най-натовареният,..

публикувано на 26.08.24 в 11:16

Патриарх Даниил призова вярващите да се молят за укрепване на Украинската православна църква

Българският патриарх и митрополит на Софийска митрополия Негово светейшество Даниил призова вярващите в Перник да се молят за укрепването на застрашената от закриване Украинската православна църква. Патриарх Даниил оглави отслужената днес света литургия в пернишкия храм „Св. Иван Рилски”. В проповедта си пред десетките вярващи, дошли в храма,..

публикувано на 26.08.24 в 09:19

През уикенда ще е слънчево, в София – до 32°. От понеделник – леки дъждове

През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо. В събота ще преобладава слънчево време. Атмосферното налягане ще се повишава и ще е малко по-високо от средното за месеца. Следобед над планинските райони ще се развива купеста облачност, но ще е без валежи. Ще духа слаб, в Източна България - до умерен вятър от изток-североизток...

публикувано на 23.08.24 в 17:20
Васил Терзиев

Кметът Терзиев иска компенсации от държавата заради безплатните карти на децата за градския транспорт

Кметът на София Васил Терзиев настоява държавата да компенсира финансово Столичната община, която беше задължена да въведе безплатни карти за пътуване в градския транспорт на децата до 14-годишна възраст.  До този момент има недостиг от 28 милиона лева и няма как те да бъдат покрити от бюджета на общината за тази година, каза Терзиев: "Ако те..

публикувано на 23.08.24 в 16:20

Предстои обновяване на детска градина "Зора" в "Захарна фабрика"

В момента тече процедура по избор на изпълнител за три важни проекта, които ще реализират в район „Илинден“, съобщават от местната администрация. Подготвя се инвестиционен проект за обновяване на детска градина № 158 „Зора“ в ж.к. „Захарна фабрика“. Освен това се планира благоустрояване на две междублокови пространства в ж.к. “Св...

публикувано на 23.08.24 в 12:13