Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Японци спечелиха първия шампионат по хеви метъл плетене

4
Снимка: Heavy Metal Knitting

Японската група "Гига боди метъл" спечели първия шампионат по хеви метъл плетене, организиран във финландския град Йоенсу. Тяхното шоу включваше куфеещи сумисти и мъж, облечен в кимоно, който плетеше. Според журито, освен че са представили националната култура, те са взаимодействали най-добре с публиката. Второто място спечели Елен - студентка от Дания, а третото - представителите на САЩ - група "9-инчови игли за плетене"

На сцената участниците трябваше да демонстрират плетаческите си умения, докато танцуват под звуците на хеви метъл. Финалистите - 12 на брой, чуха песните, с които ще се представят, само два часа преди да излязат на сцената. Изпълненията им в препълнения център по народно творчество в града гледаха около 200 души, които се бяха издокарали подобаващо в кожени дрехи и разтърсваха дълги коси в ритъм. Финалът е гледан по интернет от над два милиона души от цял свят. 

Хеви метълът е много популярен във Финландия. В страната има най-много метъл групи на глава от населението.


Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.

Галерия