Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Стига мрънка - действай

Редица известни български личности в лицето на актьори, влогъри, журналисти, предприемачи и представители на бизнеса се обединиха в социалната кампания #стигамрънка. Тя цели да сложи край на вечното мрънкане. Обръща се към хората, на които им е писнало да чуват как „нищо няма да се оправи”, и които искат да действат както за своето развитие, така и за това на България.  Кампанията със забавно име се заражда като част от Career show 2019, което ще се проведе на 10 септември в София.

Кампанията ни представя компилация от видеа на известни личности, които ни мотивират за действие. Евелина Павлова, Десислава Стоянова, Христо Калоферов, Неда Спасова, Митко Павлов, Георги Любенов, Радост Тодорова, Сана, Диди, Георги Малчев, Ива Дойчинова, Марио Мишев, Александър Иванов и други познати на всички лица казват “Стига мрънка” и отправят своето вдъхновяващо послание към зрителите.

Нашият екип се състои именно от хора, които успешно се развиват в страната ни, затова не можем да повярваме, когато някой каже „Няма къде да работя, няма развитие за мен тук”. Това го доказва и големият интерес от страна на работодателите, които ще се включат в кариерното шоу. Призоваваме всеки един от вас да се включи в кампанията - може да сподели текст, видео или снимка на стената си в социалните мрежи с #стигамрънка, като отправи своето послание към скептиците, казва организаторът Виктория Добринова.

Организаторите на кампанията смятат, че виновен за всичките ни несгоди е Пенчо. Но кой е той? „Пенчо“ е синдромът, който ни кара да сме мързеливи и да се оплакваме, без дори да сме положили усилия да променим себе си или средата около нас. За радост, синдромът „Пенчо“ може да бъде излекуван с показване на добрите примери, които да бъдат следвани.

Организаторите на кампанията #стигамрънка се надяват, че и българските институции ще подкрепят тяхната кауза. Отправят към хората следното послание: „Ако и на теб ти е омръзнало да слушаш мрънкането на твой приятел, мрънкането по телевизията, в социалните мрежи и въобще навсякъде - давай да действаме…"

Последвайте Радио София и в Instagram. Харесайте и страницата ни във Facebook.Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Поля Станчева

Поля Станчева: БНР продължава да помага на хората да мечтаят

Българското радио е имало своя регионална радиостанция в Скопие още преди края на Втората световна война. Интелектуалецът Димитър Гюзелов, който настоява да звучи българска реч по Радио Скопие, става директор, а по-късно е осъден и разстрелян. До тези и други непознати или малко известни факти се е докоснала Поля Станчева, докато проучва архиви и..

публикувано на 24.01.20 в 15:36

Изкуственият интелект - драстична промяна в начина ни на живот

Изкуственият интелект обединява различни технологии, свързани с машинното самообучение, невронни мрежи и други, които имат приложение в различни индустрии - в биотехнологиите, роботиката, финтек.  Казано по-достъпно, в това понятие се събира желанието на хората да създадат машини, които могат да реагират на обкръжаващата среда, постигайки..

публикувано на 24.01.20 в 15:28

Sofia Game Jam Week 2020

Как се създава видеоигра за три дни? С идея, много труд и хора, с които си се запознал преди 2 минути. Това е рецептата за успех на Sofia Game Jam,а от миналата – 2019 година, столичното издание си има добавка и стана Sofia Game Jam Week. Главният организатор – Филип Търпов, разказва какво да очакваме през тази седмица: Какво е Game Jam?..

обновено на 24.01.20 в 14:51

Наближава периодът на житния режим

Житният режим на Петър Дънов се изпълнява всяка година през февруари в различни дни, съобразно фазите на луната. Тази година той ще се състои в дните между 12 и 21 февруари, когато Луната излиза от фаза пълнолуние и започва нейният „разсип“. Важно е преди да започнем изпълнение на режима да подготвим тялото си за пречистването. “Със житния режим можем..

публикувано на 24.01.20 в 14:36

Фестивал на мюзикълите “Ах, този мюзикъл” ще зарадва любителите на жанра

Фестивал на мюзикълите “Ах, този мюзикъл” организират продуцентите на “Киномания” от 27 януари до 4 февруари в НДК. Само в кино “Люмиер” почитателите на мюзикълите ще видят най-запомнящите се образци от последните 50 години в жанра, който се смята за разбивач на боксофисите. “Програмата ще бъде скромна, но качествена - едва 8 заглавия от “Кабаре” до..

публикувано на 24.01.20 в 14:01

Мартин Попов: На 20 години е трудно да разбереш какво искаш от живота. Малцина знаят

Повечето клиширани филми и книги ни съветват да следваме мечтите си. Всеки иска да го прави, но голям процент от младите хора не знаят какво искат от живота. Замислете се - на 18 години трябва да решим в кой университет да учим, какво да учим. За някои хора този избор е много труден. А и голяма част от студентите и в четвърти курс не знаят какво да..

публикувано на 24.01.20 в 13:32

Требич кани на фестивал с конкурс за домашни баници, пити и вино

Конкурс за вино и баница очаква всички жители и гости тази неделя (26 януари) в Требич. Организаторите от район „Надежда“ подготвят Фестивал на зимните традиции и обичаи . Това е първото културно събитие, с което се обръща внимание на българските зимни празници с музика, танци и пресъздаване на обичаи. Събирането започва в 11 часа и ще..

публикувано на 24.01.20 в 11:21