Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Иновативен портал за благотворителност привлича дарения и у нас

Стартъп проектът KindLink е бум във Великобритания с над 2 000 каузи и 20 000 корпоративни и частни донори. Онлайн платформата, която разчупи модела на ангажиране на бизнеса със социални каузи, е дело на български екип начело с Искрен Кулев. Борис Колев

Порталът дава възможност на неправителствените организации да ползват безплатно дигитален инструмент, който представя дейността им публично и привлича подкрепа за каузите им, като в същото време, осигурява на дарителите необходимата прозрачност за използването на средствата.

Онлайн платформата дава възможност и на компаниите да менажират и покажат ясно и атрактивно доброто, което правят - и като благотворителност, и като политики за устойчиво развитие. Другото, което прави впечатление е, че порталът не взема комисионна от даренията, така че 100% от средствата отиват по предназначение.
У нас партньор на екипа на Искрен Кулев е специализираната мрежа за Корпоративна социална отговорност CSR Bulgaria. 

Повече разказва нейният изпълнителен директор Борис Колев (на снимката) в звуковия файл.
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Контролът обхваща както работата на климатиците, така и дезинфекцията. Гражданите пък се проверяват и за маски

Климатиците в транспорта трябва да работят при температури над 25 градуса

Всяка вечер въз основа на метеорологичната прогноза специалисти планират кога да работят климатиците в столичния градски транспорт . При температури над 25 градуса инсталацията трябва да бъде включена. По въпроса е издадена и специална заповед на столичния кмет. Някои от апаратите могат да се настроят, за други е необходимо ръчно включване...

публикувано на 03.08.20 в 19:02

Тейлър Суифт чупи рекорди с албум и в коронаепидемията

Изненадващо осмият албум Folklore на Тейлър Суифт счупи няколко рекорда на класации през първата седмица на продажбите си, съобщи Би Би Си. Албумът е записан по време на блокирането заради коронавируса и звучи встрани от попа, който доминира последните ѝ три албума. На Spotify той постигна 80,6 милиона посещения за един ден, което е най-високият..

публикувано на 03.08.20 в 16:03

Слънчевото изгаряне не е единствената опасност край морето

Крайно време е хората да научат най-важния урок за лятото преди да се излагат на слънце. Ако кожата им лесно изгаря , да си купят дрехи, които защитават, да ползват слънцезащитни препарати. Това е особено важно за децата, защото иначе може да се създадат предпоставки за други заболявания в бъдеще. Това подчерта пред Радио София дерматологът..

публикувано на 03.08.20 в 15:36

Летни флиртове от метър и половина? Дали

Флиртовете и коктейлите на морския бряг или до басейна са прекрасно нещо, не предпазването по време на сексуални контакти също е много важно. Това е категоричната позиция на д-р Радосвета Стаменкова , изпълнителен директор на Българска асоциация по семейно планиране и сексуално здраве. Не само сексуално предаваните заболявания, но и актуалната..

публикувано на 03.08.20 в 15:07

Ще се адаптираме ли към промените, наложени от изкуствения интелект

Много важни открития са постигнати в направления като медицината и астрономията, благодарение на изкуствения интелект и изчисленията в областта на големите данни. Все още, обаче, изкуственият интелект не може да действа комплексно в различни области и да пресича границите в различни полета, така че да стане комплексна действаща програма, каза пред..

публикувано на 03.08.20 в 13:29

Поредица показва 8 музи в София отпреди Втората световна война

Бохемска София продължава да разказва за културното, артистичното и забавното минало на българската столица, в периода до края на Втората световна война. От 4 до 27 август е предвидена виртуалната поредица „София и музите“ , съобщи пред Радио София Виктор Топалов. „Събитията се разпределени по 2 на седмица, във вторник и четвъртък...

обновено на 03.08.20 в 12:51

Над 360 глоби за паркиране в зелени площи през юли

При извършване на контрол по паркиране в зелени площи, градинки и детски площадки през юли са констатирани 368 нарушители, които са получили санкции, съобщиха от Столичния инспекторат.  158 моторни превозни средства са били преместени принудително на специализиран паркинг. Най- много нарушения са констатирани в районите "Триадица", "Възраждане",..

публикувано на 03.08.20 в 12:51