Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Иновативен портал за благотворителност привлича дарения и у нас

Стартъп проектът KindLink е бум във Великобритания с над 2 000 каузи и 20 000 корпоративни и частни донори. Онлайн платформата, която разчупи модела на ангажиране на бизнеса със социални каузи, е дело на български екип начело с Искрен Кулев. Борис Колев

Порталът дава възможност на неправителствените организации да ползват безплатно дигитален инструмент, който представя дейността им публично и привлича подкрепа за каузите им, като в същото време, осигурява на дарителите необходимата прозрачност за използването на средствата.

Онлайн платформата дава възможност и на компаниите да менажират и покажат ясно и атрактивно доброто, което правят - и като благотворителност, и като политики за устойчиво развитие. Другото, което прави впечатление е, че порталът не взема комисионна от даренията, така че 100% от средствата отиват по предназначение.
У нас партньор на екипа на Искрен Кулев е специализираната мрежа за Корпоративна социална отговорност CSR Bulgaria. 

Повече разказва нейният изпълнителен директор Борис Колев (на снимката) в звуковия файл.
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Рая Иванова (вляво) и Виктор Кирков (първият вдясно) с екипа на „Ритъмът на столицата

Рая Иванова и Виктор Кирков - хората, които дават надежда на „Отбора на надеждата“

Българският рефер Рая Иванова ръководи женския финал на европейското първенство по футбол за хора в неравностойно положение European Life Goals Games 2021, което се проведе миналата седмица в град Утрехт. С безкомпромисните си действия на терена Иванова спечели уважението на ръководителя на съдиите Пол Нахтегаал, на организаторите и на..

публикувано на 28.09.21 в 18:44

"Обичам те през май", признава Ана-Мария Герасимова

Тя е изключително позитивна и лъчезарна, студентка по “Право”у пише стихове, прави музика, харесва кънтри и джаз Казва,че свири на пиано от четири годишна далеч преди да може да чете. Тя е Ана-Мария Герасимова.   Попитахме я кога и как разбира кое от многото неща с които се занимава да направи – дали да напише песен, или стих:  “Точно това..

публикувано на 28.09.21 в 18:00

Сменяме адресната регистрация електронно във всички столични райони през 2022 г.

София е първият град в България, в който може да се прави и промени адресната регистрация електронно и през мобилен телефон. Системата беше представена и засега ще се прилага тестово в „Студентски град“. Причината е, че там има най-голям интерес към услугата – над 10 000 промени на адресна регистрация се правят всяка година. До края на..

публикувано на 28.09.21 в 17:51

Октомври започва с „Артмаратон на свободните духом”

Първото издание на най-новото артистично събитие на българската сцена „Артмаратон на свободните духом” ще се проведе от 1 до 4 октомври в София. Своеобразният празник на изкуствата е първата обществена инициатива на Свободен артистичен съюз (САС) – създадената през 2020 г. организация, обединяваща свободните духом хора на изкуството от..

публикувано на 28.09.21 в 17:08

Росен Даскалов: Следващата година ще произвеждаме електромобила серийно

Първият български лекотоварен електромобил за градски условия е със световни иновации по отношение на фотоволтаичните панели, които са вградени в товарното пространство, така че при слънчево време машината да връща до 20% от капацитета на батерията за ден. Автомобилът е дело на компанията на българина Росен Даскалов и беше..

публикувано на 28.09.21 в 16:24

Български средношколци кандидатстват за обменна програма на САЩ

До  1 ноември 2021 г. български ученици могат да кандидатстват за обменна програма Кенеди Лугар (YES - Youth exchange and study) , предоставяща стипендии за едногодишен престой и обучение в Съединените щати.  Кандидатстването е напълно безплатно, като желаещите следва да попълнят електронен апликационен формуляр . Комисия в САЩ ще..

публикувано на 28.09.21 в 14:24

Презентации и демонстрации удивляват посетители на Маратон на вкусовете

Вкусове от близо и далеч, кулинарни магьосници, предаващи знанията си и истински шедьоври - всичко това очаква посетителите на Маратон на вкусовете , който ще завладява сетивата ни от 29 септември до 2 октомври в Интер експо център (ИЕЦ). В четирите дни ще има и богата съпътстваща програма, каза пред Радио София директорът на ИЕЦ Ивайло..

публикувано на 28.09.21 в 13:54