Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мая Манолова откри предизборната си кампания за кмет на София

В зала 10 на НДК Мая Манолова представи членовете от Инициативния комитет за издигане на кандидатурата й за кмет на София за предстоящите на 27 октомври избори.
Снимка: БТА

Участие на гражданите в управлението на София, електронни обществени поръчки, спиране на корупцията при управлението на столицата. Това са част от плановете на кандидата за кмет Мая Манолова, чиято кандидатура беше издигната днес от 65-членен Инициативен комитет.

Кандидатурата на Манолова е подкрепена от журналисти, адвокати, майки от инициативата "Системата ни убива", противници на презастрояването в София и по Черноморието, протестиращи медицински сестри, представители на шоу бизнеса.

Манолова подчерта, че София е мръсна, неуютна, презастроена, ограбвана, несигурна и обвита от пипалата на корупцията, че е разделена на център и периферия, че тротоарите са окаяни, че липсват детски площадки и игрища и обеща да сложи край на това.

Столичани ще участват в управлението чрез обществени съвети с истински, а не формални обществени обсъждания. Ще участват с електронни референдуми по всяка важна тема и всеки обществен казус, обеща Манолова.

През годините на управление властта издигна висока защитна стена на равнодушие, зад която строго пази партийни приятелски бизнес интереси. Смятам да разградим тази защитна стена на властта тухла по тухла.
Манолова увери, че няма намерение за партийно строителство, и че не може партиите да я подкрепят.

Никола Вапцаров, председател на инициативния комитет, издигащ кандидатурата на Манолова, заяви:
"Ние искаме следващият кмет на София да чува своите граждани и следователно искаме следващият кмет на София да бъде Мая Манолова".

След като вчера депозира оставката си като омбудсман, Мая Манолова се определи като „граждански кандидат“ за кмет на столицата. Тя обясни, че търпението ѝ се е изчерпало, след като години наред е била „пощенска кутия“ за мъките и недоволството на хората, а работата ѝ е била бойкотирана, включително от Народното събрание.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Започва ремонт на улица в "Слатина", събират едрогабаритни отпадъци

Започва реновирането на ул. „Циклама“, съобщава кметът на район "Слатина" Георги Илиев. Около улицата са разлепени предупреждения, за да се отстранят и да не се паркират автомобили, които да препятстват ремонтните дейности. Освен това в района започва акция за събиране на едрогабаритни отпадъци. Контейнерите са разположени на ъгъла..

публикувано на 03.06.24 в 10:46

Форум "Медицинския туризъм - Възможни решения в България" в София

Форум "Медицинския туризъм - Възможни решения в България” ще се състои в Астория Гранд Хотел в столицата. Събитието цели да покаже на пациентите и обществото, че в България се прилагат най-добрите практики в съвременната медицина и че често решенията са налице тук, а не в чужбина. Форумът събира водещи експерти от здравния сектор и ще се..

публикувано на 03.06.24 в 08:02

В София пуснаха всички градски чешми, които са в изправност, за ремонт са 25

Всички градски чешми в София, които са в нормална експлоатация, функционират ефективно и могат да се използват от гражданите и гостите в София, съобщават от Столичната община. На територията на общината има над 150 градски чешми, от които 110 са в експлоатация. В парковете и градините на София софиянци могат да използват през летните горещини..

публикувано на 31.05.24 в 18:53
Изгуленият Никола

Издирват 7-годишно момченце с аутизъм от Банкя

Момче с аутизъм е изгубено в района кв. "Градоман" в Банкя. Детето се казва Никола и е на 7 години, не говори. Облечено с кафяв панталон и синьо яке с качулка. Тази информация се споделя в десетки групи в социалните мрежи. За изчезването на детето е подаден сигнал и в столичното 9 РУ, потвърдиха за БНР от МВР. Екипи на..

публикувано на 31.05.24 в 14:09
Кметът Васил Терзиев и зам-кметът по транспорта оглеждат съоръжението заедно с експерти

Затворена е детелината на бул. "България" и Околовръстното, надлезът е за ремонт

Въвежда се аварийна организация на движението със затваряне на част от детелината на бул. "България" и "Околовръстния път", съобщиха от Столичната община. Оглед на надлеза на това кръстовище е показал, че е наложително да се спре движението на и под съоръжението. Констатацията на експертите е, че вследствие на експлоатацията на..

публикувано на 31.05.24 в 11:53

Откриха нелегална игрална зала в квартал "Факултета"

Столичната полиция провежда операция срещу престъпността и купуването на гласове. В рамките на акцията е открита нелегална игрална зала в квартал "Факултета". "Към настоящия момент се проверяват редица адреси, лица и обекти, за които имаме такива данни, като в хода на извършените до момента проверки е извършена такава на адрес в столичния..

публикувано на 31.05.24 в 11:07

Отбелязваме Световния ден за борба с тютюнопушенето

На 31 май отбелязваме Световния ден за борба с тютюнопушенето. Употребата на цигари е основна причина за появата на хронична обструктивна белодробна болест, от която страдат над 90 600 българи. През последните години броят им непрекъснато нараства, а честотата у нас е значително над средното за Европа и обхваща над 10% от населението. Данните..

публикувано на 31.05.24 в 08:06