Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Спират водата в южни квартали на София заради Пречиствателна станция „Бистрица“

Снимка: БГНЕС

Временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата, съобщиха от „Софийска вода”.

Във връзка с извършване на строително-монтажни работи на Пречиствателна станция за питейни води „Бистрица“ се налага спиране на водоподаването от 12.00 до 20.00 часа в района на:
- Южна част на бул. „Околовръстен път“ между пътя за лифт „Симеоново“ до бул. „Симеоновско шосе“;
- Южна част на бул. „Околовръстен път“ между бул. „Черни връх“ до бул. „България“ - бензиностанция „Шел“, база на „Волф“, Езиково училище и частна детска градина „ЕСПА“;
- ЖСК „Малинова долина“;
- кв. „Витоша“ – карето между: бул. „Симеоновско шосе“, ул. „Проф. Васил Арнаудов“, ул. „Проф. Георги Манев“ и бул. „Околовръстен път“, в което влизат комплексите „Макси“, „Преслав“ и „Градина“;
- кв. „Мирчо Драганов“ - карето между: бул. „Черни връх“ от №91 до №151, ул. „Димитър Манев“, ул. „ген. Иван Колев“ и бул. „Околовръстен път“;
- кв. „Манастирски ливади изток“ – карето между ул. „Луи Айер“, ул. „Шарл Шампо“, бул. „Околовръстен път“ и ул. „Йордан Бакалов Стубел“.

При продължителност на строително-монтажните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноски.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Православният свят почита паметта на Св. Сава Освещени

На днешния ден Православната църква отбелязва паметта на преподобни Сава Освещени. Светецът е потомък на аристократичен род от Кападокия (Мала Азия). На 18 години светецът става монах и по-късно отшелник в пустинните местности край река Йордан. С наследството след смъртта на родителите си, той построява странноприемници, болници и един манастир до град..

публикувано на 05.12.19 в 09:49

Откриват археологическа изложба с артефакти от цялата страна

Археологическата изложба „Опазваме миналото с поглед в бъдещето” ще бъде представена в София, съобщават от пресцентъра на Столична община. Организатор е Регионалният исторически музей. Откриването ще бъде от 18.00 часа в Регионалния исторически музей – София на пл. „Бански“ 1. Временната експозиция „Опазваме миналото с поглед в бъдещето” е съставена..

публикувано на 05.12.19 в 09:04

Здраве и стил на живот - преглед на печата

Областна болница беше осъдена да заплати обезщетение на дете в размер на 41 667 лв. заради непоставена диагноза за ретинопатия, пише МОНИТОР . През 2016 година жена ражда близнаци в една областна болница, майката се свързва с адвокат Мария Шаркова заради едно от децата - момченцето Д., което е недоносено, ражда се едва 1 килограм, в резултат на..

публикувано на 05.12.19 в 08:31

Спират водата в няколко столични района

„Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата, съобщават от пресцентъра на дружеството. Във връзка с изграждане на сградно водопроводно отклонение на ул. „Марагидик“ в кв. „Подуяне“ се налага спиране на водоподаването от 10.00 до 18.00 часа в района на ул. „Марагидик“, ул. „Петър Богдан“, ул. „Кобилино бранище“, ул...

публикувано на 05.12.19 в 08:25

Очакваме предимно слънчево и почти тихо време през деня

През днешния ден се очаква времето да бъде предимно слънчево и почти тихо. Това съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология. Преди обяд на места по поречието на Дунав и по високите полета на Западна България ще има мъгла или ниска слоеста облачност. Максималните температури ще са между 2° и 7°. Атмосферното налягане ще остане..

публикувано на 05.12.19 в 08:15

Емил Костадинов е новият областен управител на Перник

Правителството освободи Ирена Соколова от длъжността областен управител на област Перник и назначи Емил Костадинов на поста, съобщават от превителствената пресслужба. Емил Костадинов е завършил ВТУ „Тодор Каблешков“ – София с магистърските специалности „Транспортен мениджмънт“ и „Автоматизирано проектиране в машиностроенето“, има придобита..

публикувано на 04.12.19 в 13:03

Служители от БАБХ с протест заради заплащането

Работещите в Българска агенция по безопасност на храните излизат на протестен митинг под наслов „Достойни заплати и достойни условия на труд".Протестът е организиран от Национална федерация „Земеделие и горско стопанство“ към КТ „Подкрепа“. Заради ниското заплащане в Агенцията по храните не достигат ветеринарни специалисти, затова..

публикувано на 04.12.19 в 08:55