Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В МБАЛ „Надежда“ до 8 декември

Осигуряват прегледи от водещи репродуктивни специалисти в Дните на донорството

Снимка: nadezhda.bg
Благотворителен коледен базар за двойки с репродуктивни проблеми бе открит централното фоайе на МБАЛ „Надежда“ в рамките на Дни на донорството, които се провеждат за 7-а поредна година и продължават до 8 декември.

С набраните средства ще бъдат осигурени 100 безплатни прегледа от водещи репродуктивни специалисти.

Инициативата е на фондация „Майки за донорството“ и лечебното заведение, с подкрепата на Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ (ИАМН).

Росен Иванов от ИАМН отбеляза пред Радио София, че донорите на репродуктивен материал са около 400 на година.

Той подчерта, че актовете на донорство в репродуктивната медицина са изключително важни, а донорството във всичките му форми е проява на високо благородство и човечност.

Чуйте още по темата в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

С 4-дневен фестивал "Люлин" отбелязва празника на района

На 9 май столичният „Люлин“ отбелязва районния си празник. Тази година от администрацията на района са подготвили 4-дневен фестивал, с който да зарадват жителите на най-многолюдния квартал не само в София, но и в страната. Празникът започва на 9 май, в 17.00 часа, с празнично шествие на учениците от район „Люлин“ по бул. „Захари Стоянов“...

публикувано на 07.05.24 в 13:13

Повече трамваи до "Хладилника" и "Бъкстон", "Обеля", "Надежда" и "Люлин"

От днес тръгва новата трамвайна линия №15 от ж.к. "Бъкстон", по ул. "Граф Игнатиев" до МС "Витоша". По линия 6 към "Надежда" и "Обеля" ще се движат модерни, нископодови и климатизирани трамваи. Трамвайна линия 8 към "Люлин" се подсилва и през целия ден ще минават на интервали от 10 минути, а и ще се движат до по-късно, напомнят от "Спаси..

публикувано на 07.05.24 в 11:56

Каква е ролята на обучението по българска история в училище?

Каква е ролята на обучението по българска история в училище питат обществеността организаторите от MOVE.BG, Район "Оборище" и "Моята българска история". На 8 май 2024, от 16:30 във Военната академия "Георги Стойков Раковски" ще се проведе дебат по темата. Специални гости са проф. Екатерина Келбечева , преподавател в Американския университет в..

публикувано на 07.05.24 в 11:45
Гергин Борисов

Гергин Борисов: Само с 50 намаляват паркоместата заради новата организация на движение в центъра на София

Проектът за реорганизация на движението по булевардите „Витоша“, „Патриарх Евтимий“, „Фритьоф Нансен“ и „Ген. Скобелев“ е възложен в устройствения план още през 2011 г., но не е реализиран. Стартирането му сега предизвика негативни реакции от страна на живеещите по четирите булеварда. Въпреки това трансформацията на булевардите продължава...

публикувано на 07.05.24 в 09:46

Пролетта се завръща с температура в София около 25°

Днес ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност. В следобедните часове, главно над планинските райони ще се развие купеста облачност и на отделни места ще превали и прегърми, съобщиха от НИМХ. Ще духа слаб вятър от юг-югозапад, който в Дунавската равнина временно ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили до умерен. Дневните..

публикувано на 07.05.24 в 07:35

София е домакин на Food & Beverage Forum

Притежава ли България потенциала да се превърне в международна гурме дестинация – това е една от основните теми, които ще бъдат обсъдени по време на Food & Beverage Forum – първата по рода си професионална среща на шеф-готвачи, хотелиери, ресторантьори и доставчици за индустрията. Тя ще се проведе на 8 май 2024 г. в Event Space 2020 (малкото НДК)..

публикувано на 06.05.24 в 18:22

Суровините - новото политическо и дипломатическо оръжие

От началото на 90-те години на миналия век, т. нар. суровини от критично значение станаха основна и на този етап все още незаменима суровина в производствения процес на много индустриални сектори и на технологиите, от които зависи зеления преход. Необходимостта от тези суровини в съвременните икономики нараства експанзивно, тъй като те са..

публикувано на 06.05.24 в 16:51