Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бедствено положение в Перник от събота

| обновено на 20.12.19 в 11:38

Днес няма да бъде обявено бедствено положение в Перник, съобщиха от общинския пресцентър. Очаква се това да стане утре след заседание на Кризисния щаб.

Заради водната криза перничани се готвят за протест. В социалната мрежа е отправен призив към всички, които подкрепят протестни действия, да се съберат тази вечер на паркинга на един от големите хипермаркети в квартал „Изток”.

Досега жителите на общината имаха достъп до течаща вода по 10 часа на ден, от днес той ще бъде ограничен. Съгласно новия график в различните райони на града и околните села, вода ще има по различно време. В централната градска част кварталите „Изток", „Мошино" и „Тева", както и в по-малките населени места, черпещи вода от язовир "Студена", чешмите ще текат от 14 до 22 часа́.

От три седмици в област Перник е обявен воден режим, като от вчера той беше затегнат, тъй като се оказа, че първоначалният не е достатъчен, за да даде ефект и да започне събирането на достатъчен обем вода в язовир „Студена“. Преди дни стана ясно, че спират водата и към индустриалната зона на Перник заради ремонта на спирателен кран.

Въпреки липсата на вода в града и прилежащите му села в КЕВР бе обсъдена и по-висока с 3% цена на водата в Перник от следващата година. Окончателно решение ще се вземе от регулатора на закрито заседание в последните дни на 2019 г.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пожар в дом за възрастни хора в Банкя, има жертва и пострадали

Пожар пламна малко преди 15:00 ч. днес  в дом за възрастни хора в центъра на град Банкя, има един загинал и пострадали. По първоначални данни пострадалите са петима. Гори цял етаж от сградата.  Гъсти облаци дим се издигат над центъра на Банкя. На място са пристигнали няколко 3 екипа на Спешна помощ и 3 на Пожарната. Има информация за две жени,..

публикувано на 14.08.24 в 16:58

АКФ: Как с едрогабаритния отпадък Столичната община се източва два пъти

От Антикорупционния фонд (АКФ) съобщават, че разполагат с данни за фалшификации, при които строителни отпадъци и земни маси се депонират в депо "Враждебна", но се регистрират като едрогабаритен отпадък.  Така Столичната община се източва два пъти – един път като за депонирането на строителен отпадък фирмите не заплащат дължимата такса, и втори път..

публикувано на 14.08.24 в 14:31

Освободиха зам.-председателя на КФН

Със 109 гласа "за", 36 - "против" и 16 въздържали се, НС освободи от заеманата длъжност зам.-председателя на Комисията за финансов надзор Владимир Савов поради подадена оставка. В комисията Савов ръководеше управление "Застрахователен надзор".  От парламентарната трибуна той напомни, че вече 10 години работи в комисията и оставя..

публикувано на 14.08.24 в 13:52

Обискират имоти на Румен Гайтански – Вълка в София

В момента се провежда акция на прокуратурата, антикорупционната комисия и полицията, при която се обискират имоти на бизнесмена Румен Гайтански.  Акцията е във връзка с разследването на кредит от близо 150 милиона лева, отпуснат на фирма на Гайтански от Българската банка за развитие, за което съобщиха от Антикорупционната комисия в петък...

публикувано на 14.08.24 в 09:35

В НС: Промени в Търговския закон и дали райският газ е наркотик

С обсъждане на промени в Търговския закон, внесени от Министерски съвет, ще започнат работата си депутатите. В програмата им е включен и проект на решение, с който възлагат на МС да включи райския газ в списъка с наркотични вещества. С промените в Търговския закон се създава правна възможност за постигане на ускорена ликвидация на юридически..

публикувано на 14.08.24 в 08:23

Временно прекъсва водоснабдяването в част от с. Бистрица

Във връзка с извършване на строително-ремонтни работи по ул. „Спортист“, с. Бистрица ,   от "Софийска вода" предупреждават, че на 14 август (сряда)  се налага спиране на водоподаването  от 9:00 до 21:00  часа в района на: се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 21:00 часа в района на  ул. „Сълзица“ и ул. „Спортист“ . При..

публикувано на 14.08.24 в 07:50

Пожар в кв. "Христо Ботев" изпепели 30 декара сухи треви

Пожар избухна днес в столичния квартал "Христо Ботев", недалеч от летището. Горяха гуми и сухи треви.  Няма пострадали.  От Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението"  обясниха, че сигналът е подаден в 14:18 часа. На място са изпратени три автомобила на пожарната. Изгорели са 30 декара сухи треви. От пожарната посочиха, че..

публикувано на 13.08.24 в 18:13