Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Община Кюстендил осигурява мобилна грижа за 186 нуждаещи се

| обновено на 16.01.20 в 08:56
Снимка: архив

Социалната услуга „Център за патронажна грижа“ за 186 болни и хора с увреждания вече осигурява общината в Кюстендил. Тя е по проект за около 450 000 лева и е за 17 месеца по ОП "Развитие на човешките ресурси".

Патронажната грижа осигурява почасови мобилни интегрирани здравно-социални грижи за нуждаещи се лица с увреждания, за хронично болни и възрастни хора в техните домове във всички населени места на територията на общината. Програмата е за лица над 65-годишна възраст, с валиден ТЕЛК, с хронични заболявания или след оперативна интервенция. Вече са закупени 4 автомобила и са обучени 8 екипа от по двама души - социален медиатор и медицинско лице.

Четири от екипите ще работят в града, останалите в селата, като общината е разделена на 4 района.

Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Андон Балтаков

СЕМ избра Андон Балтаков за генерален директор на БНР

Съветът за електронни медии избра Андон Балтаков за генерален директор на БНР с 4 гласа "за" и един "въздържал се". Въздържа се  Розита Еленова, която каза, че продължава да подкрепя Антон Митов. Решаващият глас за Балтаков всъщност беше на Ивелина Димитрова, която при първото гласуване отдаде своите предпочитания на друг кандидат -..

публикувано на 22.01.20 в 13:06

Обраха още една бензиностанция в София

Маскирани нападатели са задигнали около 10 хиляди лева при нов грабеж на бензиностанция в София. Те са влезли в обекта около 3 ч. през изминалата нощ, заплашили са работещите и са откраднали пари и цигари. Обраната бензиностанция се намира в района на Казичене. Няма пострадали при обира. Преди дни отново маскирани мъже обраха друга бензиностанция на..

публикувано на 22.01.20 в 10:16

Започва Седмицата за предпазване от рак на маточната шийка

За тринадесети пореден път България отбелязва Седмицата за предпазване от рак на маточната шийка. От 22 до 24 януари в сградата на Народното събрание ще бъдат разположени тематични щандове, на които ще бъде предоставена информация за методите за превенция на единственото предотвратимо онкологично заболяване и за действащата Национална програма за..

публикувано на 22.01.20 в 09:34

СЕМ избира генерален директор на БНР

Съветът за електронни медии (СЕМ) ще избере новият генерален директор на Българското национално радио (БНР) днес. Точката за избора е първа в дневния ред на заседанието в сряда. Шестима са претендентите за поста. Жени Гаджалова, Антон Митов, Андон Балтаков, Митко Димитров, Даниела Манолова и Александър Велев бяха изслушани от членовете на съвета в..

публикувано на 22.01.20 в 09:29

Расте броят на болните от грип

Расте броят на болните от грип. Грипна епидемия е обявена и в област Монтана . Под  грипна карантина са общо 7 общини . Още вчера по домовете си останаха учениците в Сопот, Карлово, Куклен , Карнобат и Сунгурларе , както и в Дупница и Сапарева баня , а от днес и в Царево. Заболеваемостта е висока и в област Пловдив. Бургаският регион е в пред..

публикувано на 22.01.20 в 09:19

Временно ще прекъсне водоснабдяването в част от жк. „Банишора“

„Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в част от жк. „Банишора“, съобщиха от пресцентъра на дружеството. Във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение до бл. 53 в жк. „Банишора“ се налага спиране на водоподаването от 09.00 до 19.00 часа в бл. 53 вх. А, вх. Б, вх. В, вх. Г, бл. 54, бл. 58. При продължителност на..

публикувано на 22.01.20 в 08:45

Здраве и стил на живот (медиен преглед)

Куп въпроси останаха неизяснени след вчерашното заседание на комисията по инженерна инфраструктура към Столичния общински съвет, на която Министерският съвет представи плана си за справяне с водната криза в Перник, пише СЕГА . Неговото осъществяване зависи от столичния парламент, тъй като той трябва да гласува съгласие за предоставяне на водопреносната..

публикувано на 22.01.20 в 08:23