Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

СЕМ избра Андон Балтаков за генерален директор на БНР

Андон Балтаков
Снимка: БТА

Съветът за електронни медии избра Андон Балтаков за генерален директор на БНР с 4 гласа "за" и един "въздържал се". Въздържа се  Розита Еленова, която каза, че продължава да подкрепя Антон Митов.

Решаващият глас за Балтаков всъщност беше на Ивелина Димитрова, която при първото гласуване отдаде своите предпочитания на друг кандидат - Митко Димитров. Тя се аргументира, че при кандидатите има риск, но много по-голям риск е БНР точно в този момент да остане без избран титуляр и заради това тя гласува за Андон Балтаков.

Председателят на СЕМ София Владимирова също промени първоначалният си избор и при второто гласуване също заложи на Андон Балтаков, въпреки че на първото заседание гласува за Антон Митов.

В надпреварата участваха шестима кандидати: Жени Гаджалова, Антон Митов, Андон Балтаков, Митко Димитров, Даниела Манолова и Александър Велев. На първото гласуване нито един от тях не събра необходимото мнозинство от три гласа при гласуването. Двама от кандидатите в надпреварата - Андон Балтаков и временно изпълняващият длъжността генерален директор на Българското национално радио Антон Митов получиха равен брой гласове - по два, недостатъчни, за да има избран нов генерален директор.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Зам.-министърът на здравеопазването Петко Стефановски.

Жителите на Елин Пелин да дишат през кърпи и да затворят прозорците си

Министерство на здравеопазването съветва жителите на Елин Пелин да дишат през кърпи и да затворят прозорците си, след експлозията в складовете за фойерверки. Пожар в складове за фойерверки между град Елин Пелин и едноименната гара, има пострадали Следствие на възникналия пожар беше разпоредена незабавна евакуация на жители на село Гара Елин..

публикувано на 25.07.24 в 22:27

Пожар в склад за фойерверки между град Елин Пелин и едноименната гара, има пострадали

Около 18:30 часа в складове на фирма за фойерверки и други пиротехнически средства между град Елин Пелин и едноименната гара Елин Пелин е избухнал  пожар и са последвали взривове. Двама души с животозастрашаващи изгаряния, пострадали при пожара, се транспортират към болница "Пирогов" в София, съобщиха от Центъра за спешна медицинска помощ – София...

публикувано на 25.07.24 в 19:21

Заявката към "Топлофикация София" за надвзета сума вече се подава и онлайн

Заявката за връщане на надплатената сума от прогнозните сметки през последния отоплителен сезон софиянци ще могат да подадат онлайн, съобщават от "Топлофикация София". Досега това се правеше с бланка по образец в центровете за обслужване на клиенти. От дружеството обясняват как това ще става по електронен път: След регистрация..

публикувано на 25.07.24 в 14:17
Патриарх Даниил

Патриарх Даниил ще оглави литургии на няколко места в Софийската епархия

Българският патриарх и Софийски митрополит Даниил ще оглави литургии в няколко духовни места в Софийската епархия.  Днес той ще води службата в Дивотинския манастир "Св. Троица", а в петък ще оглави вечерното богослужение в храма "Св. вмчк. Пантелеймон" в кв. "Бояна".  В събота, на празника на свети Седмочисленици, ще извърши Патриаршеска Света..

публикувано на 25.07.24 в 11:07

Над 130 точки в последното за сезона заседание на Столичния общински съвет

Сливане на две от общинските болници в София и нови мерки за разделно събиране на отпадъци са сред предложенията, които ще се обсъждат на днешното заседание на Столичния общински съвет. Докладите с тези предложения бяха отхвърлени в ресорните общински комисии, но окончателното решение ще бъде взето в зала.  Обсъжданото от няколко месеца вливане..

публикувано на 25.07.24 в 07:31
Ул.

Тече реконструкция и облагородяване на 3 улици в район "Възраждане"

Продължава изграждането на улиците "Царибродска", "Зайчар" и "Димитър Петков", съобщава Станислав Илиев, кмет на район "Възраждане" след посещение на място. Дейностите по подмяна на канала са почти приключили и предстои асфалтиране на участъка. Обсъдени са различни варианти за облагородяване на пространството около тези улици, както и за осигуряване..

публикувано на 24.07.24 в 18:09

Очакват се затруднения при закупуването на електронни винетки и маршрутни карти

Между 20:00 и 20:30 часа тази вечер се очаква да бъде затруднено закупуването на електронни винетки и маршрутни карти. Причината за неудобството е  актуализация на електронната система за събиране на пътни такси. Агенция Пътна инфраструктура (АПИ) пояснява, че актуализацията няма да повлияе на автоматичното отчитане чрез бордови устройства и..

публикувано на 24.07.24 в 16:05