Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Световната банка и МВФ тестват работа от дистанция

Снимка: архив

Международният валутен фонд и Световната банка ще изпробват днес дали хиляди техни служители във Вашингтон ще могат да работят дистанционно, докато се готвят за виртуални пролетни срещи идния месец заради разпространението на коронавируса.

МВФ посочи, че над 2000 служители ще участват в тренировката за дистанционна работа, която ще обхване цялата структура на Фонда.
Това е част от плановете за готовност при кризи и подготовката за срещите на 17-19 април, които ще се проведат виртуално.
Срещите обикновено привличат във Вашингтон близо 10 000 държавни служители, бизнесмени, представители на гражданското общество и журналисти от целия свят.

Световната банка, която в американската столица има 16 000 служители и консултанти, вече ограничи достъпа в сградите си за всички, които са били в Иран, Китай, Италия или Южна Корея през последните 14 дни, имат температура или симптоми, наподобяващи грип, или път са били в контакт с болен.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Район “Кремиковци” кандидатства с проект за хубав, модерен парк в с. Яна

Администрацията на район “Кремиковци” кандидатства  за финансиране по Програмата за “Развитие  на регионите 2021-2027”, във връзка с Плана за интегрирано развитие на общините, с проект за развитие на паркова среда в с. Яна , с индикативна стойност 1,8 млн.  лв. , съобщава кметът Лилия Донкова . В проекта е предвидено изграждане на достъпна..

публикувано на 02.08.24 в 11:29

Има загинал в катастрофата на АМ "Тракия" край София

29-годишен мъж е загинал на място при катастрофата между кола и товарен автомобил на магистрала "Тракия" в близост до София, за която съобщихме по-рано днес. Сигнал за инцидента е подаден в 8:23 часа тази сутрин, съобщиха за БНР от Центъра за спешна медицинска помощ в столицата. Колата е била управлявана от 58-годишен мъж. На задната..

публикувано на 02.08.24 в 10:39

Тежка катастрофа край София, един човек е тежко пострадал

Тежка катастрофа затруднява движението по автомагистрала "Тракия" в посока София. Инцидентът е станал около 8:30 часа тази сутрин на 7-мия километър на аутобана, съобщиха за БНР от МВР. Ударили са се лек автомобил и камион. Сериозно пострадал е един от пътниците в лекия автомобил. Образувало се е задръстване. Движението на..

публикувано на 02.08.24 в 09:36

С големи закъснения се движат влаковете от София за Варна и Бургас

Нощните влакове от София за Варна и Бургас през Пловдив се движат с големи закъснения заради дерайлирането на товарния влак между гарите Долно Камарци и Мирково.  Влакът за Бургас закъснява със 150 минути, а този за Варна – със 104 минути, показва справка в сайта на БДЖ. Междувременно от БДЖ съобщиха, че проблемът с товарния влак е отстранен и..

публикувано на 02.08.24 в 08:26

Кола се удря в спирка на бул. "Тодор Александров", петима са ранени

Петима души са пострадали при катастрофа на лек автомобил на столичния булевард "Тодор Александров" близо до обръщалото на трамвай №20. На мястото са пристигнали 5 линейки. Пострадалите са в тежко състояние Малко след 18 ч. колата се е ударила в спирка на градския транспорт, обясниха пред наш репортер от пресцентъра на МВР. Пострадали са шофьорът и..

публикувано на 01.08.24 в 19:33

Има изисквания за изхвърляне на строителни, текстилни и зелени отпадъци

В последните дни, зачестяват случаите, в които гражданите не спазват изискванията на местното законодателство при извършване на строително-ремонтни дейности и след разчистване на частни имоти, констатират от Столичния инспекторат. Изхвърлят се различни по обеми и вид отпадъци - дървени, строителни, текстилни, зелени . Така, от една страна..

публикувано на 01.08.24 в 17:10
Васил Терзиев

Кметът Терзиев благодари на Бойко Борисов

Кметът на София Васил Терзиев благодари на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за това, че е "конструктивен критик". Повод за изказването му стана призивът на  Борисов към ПП-ДБ да се разграничат от столичния кмет заради скандал около декларацията на Атанас Атанасов от ПП-ДБ срещу предложението на Министерството на културата да бъде награден с орден "Стара..

публикувано на 01.08.24 в 15:55