Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

29 нови случая на Covid-19 в София

Снимка: pixabay

90 са новите случаи на Covid-19 през последното денонощие, с което общият брой достигна 1171 души. 21 от тях са на болнично лечение. Активните са 890. Потвърдените проби сред медицинския персонал са 34, съобщи председателят на Националния оперативен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски

29 са болните в София, от които 26 са амбулаторни, а трима са приети в здравни заведения - двама във Военномедицинската академия и един в болница "Пирогов".  10 са новите случаи на заразени деца, които са с лека симптоматика. 

193 души са излекувани след коронавирусна инфекция досега. Още двама души са починали през последното денонощие, с което общият брой на случаите с фатален край става 52. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Репортер на Радио София стана пряк свидетел

Паяк откара 6 коли от ж.к. "Св. Троица"

Експерти от районната администрация на район "Илинден" и Столичния инспекторат поставиха на стикери-предписания на излезли от употреба моторни превозни средства. В ж.к. "Св. Троица" предупрежденията са сложени на 9 автомобила, които отговарят на критериите. Други 6 коли, които са извън движение, бяха репатрирани, защото в законния..

публикувано на 27.08.24 в 17:22

Български ученици спечелиха 5 медала на международна олимпиада по астрофизика

Български ученици спечелиха 5 медала от Международната олимпиада по астрофизика в Бразилия.  На най-престижното състезание по астрофизика тази година участваха над 260 гимназисти от 53 държави и българският отбор завоюва 2 сребърни и 3 бронзови медала, съобщиха от Сдружението на олимпийските отбори по природни науки.  Досега в историята на..

публикувано на 27.08.24 в 16:15

Пътно разширение към Терминал 2 забавя стигането до Летище София

Възможни са временни затруднения в трафика от и към Терминал 2 заради строителни дейности по разширението на пътя към терминала, съобщиха от Летище София. Проектът предвижда дейностите да доведат до разширяване на входа и изхода и въвеждането на контролиран достъп. След приключване на работата в едното платно, строителството ще продължи в..

публикувано на 27.08.24 в 14:13

Мъж е с фрактури в "Пирогов" след срутване на таван в НБУ

Мъж е получил травматичен шок и фрактури на долни крайници след като е бил затиснат в Нов български университет, съобщиха за БНР от Центъра за спешна помощ в София. Предположенията на спешните медици са, че той има и наранявания на вътрешните органи. В момента линейка го транспортира до "Пирогов". Инцидент в НБУ, има затиснат Както..

публикувано на 27.08.24 в 10:56

Служебният кабинет "Главчев 2" поема функциите си

Президентът Румен Радев издава указ за назначаване на служебен кабинет с премиер Димитър Главчев.  Трима ще бъдат новите министри – на вътрешните работи, на външните работи и на транспорта.  С друг указ държавният глава ще насрочи избори за 51-во Народно събрание за 27 октомври. Това ще бъде седмият парламентарен вот за последните три години...

публикувано на 27.08.24 в 07:57

Двама с един резервен парашут паднаха край Ихтиман

Парашут с двама души се е приземил върху кола край София.  Двамата парашутисти са в болница с фрактури, но няма опасност за живота.  Вчера по обед в полицията в Ихтиман е постъпил сигнал, че мъжете са паднали в края на село Черньово. При огледа е установено, че след парашутен скок от самолет двамата са се ударили в предното стъкло на паркиран лек..

публикувано на 26.08.24 в 16:25

Две бебета рисчета радват посетителите на столичния зоопарк

С интересни лакомства и занимания от софийската зоологическа градина  разнообразяват ежедневието на животните в летните месеци. Сред родените в началото на лятото са и две рисчета, които също търсят спасение от горещините, а много скоро и посетителите ще могат да им се порадват. Рисовете в софийската зоологическа градина се радват на поколение..

публикувано на 26.08.24 в 14:20