Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ремонт на релсите по линията на трамвай №11 в събота и неделя

Снимка: Столична община

Във връзка с ремонт на релсов път по бул. „Овча купел“ в участъка от бул. „Президент Линкълн“ до трамвайно обръщателно колело „Стадион Славия“ и по бул. „Никола Мушанов“ в събота и неделя – 16 и 17 май, се въвежда временна организация на движението, съобщават от Столичната община.

Трамвайна линия № 11 ще се движи от кв. „Илиянци“ до депо „Красна поляна“.

Разкрива се временна автобусна линия № 11-ТМ с маршрут: отначална спирка с код 0890 „Кв. Павлово”, разположена на ул. „Александър Пушкин” в посока център и обслужваща автобусна линия № 107, по ул. „Александър Пушкин”, надясно по бул. „Цар Борис ІІІ”, наляво по бул. „Овча купел“, бул. „Никола Мушанов“, наляво по бул. „Възкресение“, ул. „Кубан“, ул. „Западна“ до ж.к. „Западен парк“ (крайна станция на автобусни линии № 72 и № 77).

Автобусите ще спират на всички съществуващи автобусни спирки по маршрута.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Репортер на Радио София стана пряк свидетел

Паяк откара 6 коли от ж.к. "Св. Троица"

Експерти от районната администрация на район "Илинден" и Столичния инспекторат поставиха на стикери-предписания на излезли от употреба моторни превозни средства. В ж.к. "Св. Троица" предупрежденията са сложени на 9 автомобила, които отговарят на критериите. Други 6 коли, които са извън движение, бяха репатрирани, защото в законния..

публикувано на 27.08.24 в 17:22

Български ученици спечелиха 5 медала на международна олимпиада по астрофизика

Български ученици спечелиха 5 медала от Международната олимпиада по астрофизика в Бразилия.  На най-престижното състезание по астрофизика тази година участваха над 260 гимназисти от 53 държави и българският отбор завоюва 2 сребърни и 3 бронзови медала, съобщиха от Сдружението на олимпийските отбори по природни науки.  Досега в историята на..

публикувано на 27.08.24 в 16:15

Пътно разширение към Терминал 2 забавя стигането до Летище София

Възможни са временни затруднения в трафика от и към Терминал 2 заради строителни дейности по разширението на пътя към терминала, съобщиха от Летище София. Проектът предвижда дейностите да доведат до разширяване на входа и изхода и въвеждането на контролиран достъп. След приключване на работата в едното платно, строителството ще продължи в..

публикувано на 27.08.24 в 14:13

Мъж е с фрактури в "Пирогов" след срутване на таван в НБУ

Мъж е получил травматичен шок и фрактури на долни крайници след като е бил затиснат в Нов български университет, съобщиха за БНР от Центъра за спешна помощ в София. Предположенията на спешните медици са, че той има и наранявания на вътрешните органи. В момента линейка го транспортира до "Пирогов". Инцидент в НБУ, има затиснат Както..

публикувано на 27.08.24 в 10:56

Служебният кабинет "Главчев 2" поема функциите си

Президентът Румен Радев издава указ за назначаване на служебен кабинет с премиер Димитър Главчев.  Трима ще бъдат новите министри – на вътрешните работи, на външните работи и на транспорта.  С друг указ държавният глава ще насрочи избори за 51-во Народно събрание за 27 октомври. Това ще бъде седмият парламентарен вот за последните три години...

публикувано на 27.08.24 в 07:57

Двама с един резервен парашут паднаха край Ихтиман

Парашут с двама души се е приземил върху кола край София.  Двамата парашутисти са в болница с фрактури, но няма опасност за живота.  Вчера по обед в полицията в Ихтиман е постъпил сигнал, че мъжете са паднали в края на село Черньово. При огледа е установено, че след парашутен скок от самолет двамата са се ударили в предното стъкло на паркиран лек..

публикувано на 26.08.24 в 16:25

Две бебета рисчета радват посетителите на столичния зоопарк

С интересни лакомства и занимания от софийската зоологическа градина  разнообразяват ежедневието на животните в летните месеци. Сред родените в началото на лятото са и две рисчета, които също търсят спасение от горещините, а много скоро и посетителите ще могат да им се порадват. Рисовете в софийската зоологическа градина се радват на поколение..

публикувано на 26.08.24 в 14:20