Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Перничани остават без топла вода за повече от 3 седмици

Близо месец ще продължи тазгодишната профилактика на съоръженията в ТЕЦ „Република” и на топлопреносната мрежа в Перник. Докато траят ремонтите перничани няма да имат топла вода.

Топлоцентралата ще бъде изключена на 22 август и ще заработи отново на 14 септември. Профилактиката е ежегодна, тя се прави в края на всяко лято преди старта на новия отоплителен сезон, като целта е съоръженията да бъдат подготвени за работа през зимата и да се намали до минимум рискът от по- сериозни аварии. Тази година ремонтните дейности ще продължат по-дълго заради сероочистващата инсталация. Съоръжението е пуснато в експлоатация преди шест години и оттогава не му е правен по- сериозен ремонт, заяви изпълнителният директор на „Топлофикация Перник” Любомир Спасов.

„Почваме сериозна работа на сероочистващата инсталация. Има доста неща да подменим вътре в нея. Има да поработим по главните трасета на мрежата, тъй като още от зимата има пробиви, които трябва да отстраним. Това трябва да стане при празна мрежа. И вътре в котела - ежегодна профилактика на нагревни повърхности”, каза Спасов.

Намерението е от следващото лято дружеството да премине частично на газ, като в експлоатация ще бъдат пуснати закупените три газ генератори. Те ще бъдат монтирани в ново хале и ежегодно ще работят в периода май- октомври.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Освободиха зам.-председателя на КФН

Със 109 гласа "за", 36 - "против" и 16 въздържали се, НС освободи от заеманата длъжност зам.-председателя на Комисията за финансов надзор Владимир Савов поради подадена оставка. В комисията Савов ръководеше управление "Застрахователен надзор".  От парламентарната трибуна той напомни, че вече 10 години работи в комисията и оставя..

публикувано на 14.08.24 в 13:52

Обискират имоти на Румен Гайтански – Вълка в София

В момента се провежда акция на прокуратурата, антикорупционната комисия и полицията, при която се обискират имоти на бизнесмена Румен Гайтански.  Акцията е във връзка с разследването на кредит от близо 150 милиона лева, отпуснат на фирма на Гайтански от Българската банка за развитие, за което съобщиха от Антикорупционната комисия в петък...

публикувано на 14.08.24 в 09:35

В НС: Промени в Търговския закон и дали райският газ е наркотик

С обсъждане на промени в Търговския закон, внесени от Министерски съвет, ще започнат работата си депутатите. В програмата им е включен и проект на решение, с който възлагат на МС да включи райския газ в списъка с наркотични вещества. С промените в Търговския закон се създава правна възможност за постигане на ускорена ликвидация на юридически..

публикувано на 14.08.24 в 08:23

Временно прекъсва водоснабдяването в част от с. Бистрица

Във връзка с извършване на строително-ремонтни работи по ул. „Спортист“, с. Бистрица ,   от "Софийска вода" предупреждават, че на 14 август (сряда)  се налага спиране на водоподаването  от 9:00 до 21:00  часа в района на: се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 21:00 часа в района на  ул. „Сълзица“ и ул. „Спортист“ . При..

публикувано на 14.08.24 в 07:50

Пожар в кв. "Христо Ботев" изпепели 30 декара сухи треви

Пожар избухна днес в столичния квартал "Христо Ботев", недалеч от летището. Горяха гуми и сухи треви.  Няма пострадали.  От Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението"  обясниха, че сигналът е подаден в 14:18 часа. На място са изпратени три автомобила на пожарната. Изгорели са 30 декара сухи треви. От пожарната посочиха, че..

публикувано на 13.08.24 в 18:13

До 15 октомври се подават заявления за еднократна помощ за ученици

Близо 90 000 заявления за еднократна помощ за ученици от първи до четвърти клас, както и за осмокласниците, са постъпили вече в Агенцията за социално подпомагане, съобщиха от Министерството на труда и социалната политика.  Подаването на заявленията става лично, чрез лицензиран пощенски оператор или по електронен път през новосъздадения от..

публикувано на 13.08.24 в 16:10

Акт връчиха на мъж в Бистрица, разкопал улица пред имота си

Жител на софийското село Бистрица самоволно разкопал уличното платно пред имота си. Това са установили инспектори от район "Панчарево" и са съставили акт на извършителя. Проверката е направена след сигнал и е показала, че се извършват нерегламентирани изкопни дейности без разрешение, както и поставяне на пътни знаци. След намесата на..

публикувано на 13.08.24 в 15:11