Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В София тестват деца, били в контакт със заразени учители

Тест за коронавирус на ГКПП "Кулата - Промахон"
Снимка: AП/БTA

Днес и утре ще бъдат тествани всички контактни деца на осемте заразени с коронавирус учители от столичното 55-о училище "Петко Каравелов".

Училището ще продължи да работи, съобщи за БНР говорителят на Регионалната здравна инспекция - София Руслана Петрова:

"Към момента няма да се затваря училището и в следващите дни ще се тестват само децата, които са били контактни на две от положителните учителки, другите не са били контактни. При положителна проба на някои от децата вече ще започнем самото епидемиологично проучване, в което ще се направят тестове и на родителите, и на всички, които са контактни от първи ред."

Още информация вижте тук.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Още по темата

С Covid-19 са 8 учители в столичното училище "Петко Каравелов"

Осем учители от столичното 55-о средно училище "Петко Каравелов" са с положителен тест за коронавирус, съобщиха от Столичната община. От Столичната здравна инспекция провеждат тестване на контактните лица.

публикувано на 16.09.20 в 18:18
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна

Крокодил в "Кремиковци" вдигна на крак институции и специалисти

Откриха крокодил в столичния квартал "Ботунец", съобщиха от Столичната община. Влечугото е установено от служители на районната администрация на "Кремиковци". Кметът на района Лилия Донкова е сезирала Регионалната инспекция по околната среда и..

публикувано на 06.08.24 в 16:41

На 8 август мобилният пункт за приемане на опасни отпадъци ще е в Банкя

На 8 август, от 11.00 до 19.00 часа, на територията на район „Банкя“ ще бъде разположен мобилен пункт за приемане на опасни отпадъци от домакинствата, съобщиха от районната администрация. Безвъзмездно се приемат следните опасни отпадъци,..

публикувано на 06.08.24 в 14:55

Предсрочните избори - на 13, 20 или 27 октомври

Седмите парламентарни избори за последните три години ще се проведат през октомври. Това се случва след окончателното и неуспешно приключване на процедурите по излъчване на редовно правителство от този парламент. Датата зависи от бързината, с..

публикувано на 06.08.24 в 12:58

София е най-добрият град за живот след пенсиониране в Европа, според проучване на "Форбс"

Преместване в Европа за живот след пенсиониране може да е мечта за мнозина, но изборът на идеална локация е труден, коментира в своя публикация сп. "Форбс". И тук идва на помощ ново проучване на компанията за бизнес решения Moneypenny, която е..

публикувано на 06.08.24 в 09:09

Православната църква отбелязва Преображение Господне

С тържествени богослужения православната ни църква отбелязва Преображение Господне. Празникът е спомен за едно от важните събития в земния живот на Христос. Преди доброволните си страдания и кръстна смърт, той разкрива своята божествена слава пред..

публикувано на 06.08.24 в 08:16

12 дни без топла вода в 10 столични квартала

Десет квартала в София са без топла вода от днес до 16 август заради профилактични дейности по отоплителна централа „Земляне“ и на част от топлопреносната мрежа, съобщиха от „Топлофикация София“. Топлоподаването временно е преустановено към..

публикувано на 05.08.24 в 18:32
Васил Терзиев

Кметът на София със сигнал до прокуратурата за данни за злоупотреба в Столичния инспекторат

Кметът на София Васил Терзиев подаде сигнал до прокуратурата заради данни за злоупотреба със служебно положение и корупционни практики сред служители в Столичния инспекторат. Повод за това дадоха разкритията на новото ръководство, което установи..

публикувано на 05.08.24 в 17:11