Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Седмицата започва със слънчева сутрин

Снимка: Pixabay

Днес до обяд мъглите ще се разсеят. През деня ще е предимно слънчево. Максималните температури ще са между 21 и 26 градуса, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология.

След обяд облачността над Западна България ще се увеличи, а през нощта срещу вторник ще започнат валежи от дъжд. Ще духа слаб до умерен южен вятър. Атмосферното налягане ще се понижава и ще бъде по-ниско от средното за месеца.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Сутринта в отделни райони ще има ниска облачност или мъгла. Ще духа умерен югоизточен вятър. Максимални температури на въздуха между 21 и 24 градуса, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2 бала, като вечерта ще започне да се усилва.

Над планините ще преобладава слънчево време. След обяд облачността от запад ще се увеличи. Ще духа умерен южен вятър, който вечерта ще се усили. По-топло, с максимална температура на 1200 метра около 17 градуса, на 2000 метра - около 10.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Софийският център ще е затворен за автомобили 4 фестивални вечери

Част от центъра на София ще бъде затворен за автомобили във вечерите от 9 до 12 май , когато ще се проведе поредното издание на фестивала на светлините ЛУНАР ( LUNAR ), съобщават от Столичната община. Тази година събитието ще се проведе на 22 локации , където ще бъдат показани над 40 творби на чуждестранни и български автори. За да..

публикувано на 08.05.24 в 15:07

Ремонтират проблемен участък от ул. "Апостол Карамитев" в район "Изгрев"

Предстои да бъде ремонтиран участък от ул. ”Апостол Карамитев” в столичния район “Изгрев“, съобщи кметът д-р Делян Георгиев. Той уточнява, че след всеки дъжд, теренът до главния вход на 11 ОУ “Св. Пимен Зографски” и бл. 12 в ж.к. ”Дианабад”, се наводнява. “Предстои изграждане на две нови дъждоприемни шахти, както и преасфалтиране на уличното..

публикувано на 08.05.24 в 11:08

Защо е трудно да вземеш компенсация за неприето дете в общинска ясла?

Само ден преди крайния срок за подаване на желания за настаняване в детски ясли и градини, много родители се намират в напрегнато очакване. В интервю за БНР Габриела Маркова - майка на две деца, споделя своя опит и препятствията, с които се сблъсква в опитите си да намери място за децата си в детските заведения . "При мен нещата стоят доста..

публикувано на 08.05.24 в 09:43

Водата прекъсва в столичен квартал, вилна зона и с.Кокаляне

Във връзка с изпълнение на инвестиционен проект за реконструкция на уличен водопровод по ул. „Падинето“, с. Кокаляне , от "Софийска вода" предупреждават, че се налага спиране на водоподаването от 09:00 до 21:00 часа в района между: ул. „Искър“, ул. „Цар Иван Асен II“, ул. „Йованец“ и ул. „Самоковско шосе“, м. Дебело гуно и м. Михово блато...

публикувано на 08.05.24 в 07:50

И днес протестират заради велоалея по бул. "Патриарх Евтимий" и "Витоша"

Протестите за промените в движението в София се очаква са продължат и днес. Десетки хора се събраха снощи на кръстовището на булевардите "Фритьоф Нансен" и "Патриарх Евтимий". Причината е промяната в паркирането и движението в района, въведена от Столичната община - заради изграждане на велоалея. Гергин Борисов: Само с 50 намаляват..

публикувано на 08.05.24 в 07:45

Десетки хора протестират заради промяната на движението в района на НДК

Десетки хора се събраха на протест тази вечер в центъра на София. Недоволните протестират на кръстовището на булевардите "Фритьоф Нансен" и "Патриарх Евтимий". Причината е промяната в паркирането и движението в района въведена от Столична община. Един от недоволните е Антон, който живее в района и има бизнес на метри от мястото на..

публикувано на 07.05.24 в 19:15

Велоалеята по "Патриарха" ще свързва в мрежа още 7

Седем велоалеи ще свързва новото трасе за велосипедисти по столичния бул. "Патриарх Евтимий" и ще се бъдат в мрежа. Това обясни в интервю пред БНР Иво Делин от "Велоеволюция". "Най-актуалната и противоречива е тази велоалея по "Патриарх Евтимий", проект който дълги години Столична община забавяше, явно предната администрация нямаше воля..

публикувано на 07.05.24 в 16:13