Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Тренд

Споделеното работно пространство излиза от затворените офиси

Снимка: bum-bam.com

Споделените работни пространтства в офисите вече излизат навън, сред природата. Тенденцията не е само заради коронавирусната пандемия, но и заради редица други предимства. В това вярват и убеждават Илия Дечков и Ивaн Бopиcoв, чиято платформа за заявяване и наемане на подходящи за тази цел дворове те смятат да наложат и в международен мащаб.

„Това е алтернатива, от която можеш да се възползваш, стига професията да ти го позволява и да се зареждаш от природата. Корованирусът ни показа, че можем да работим от вкъщи, ние казваме, че не е задължително да работиш затворен в офис“, обясни пред Радио София Илия Дечков.

До този момент вече има поддържани дворове, които имат условията и се ползват като места за работа – не само в София, заявки има и от Варна, Търговище, Перник, допълва Ивaн Бopиcoв.

Екстрите са според вижданията на домакините, но основното е мебели за откритото пространство, може и хамак, бърз интернет, вода, тоалетна, достатъчно разклонители.

Снимка: bum-bam.com

Вече имат достатъчно ползватели на споделените офисни пространства. В София има около 40. Ние препоръчваме да не се иска цена за дворен офис, по-висока от средната на закрито – 15 лв./ден.

Някои любезни домакини отвориха и по някоя стая за наемателите, в случай че захладнее“, допълват създателите на платформата.

„Все още събиране данни, но сме сигурни, че този тренд няма да е временен. Потенциалът е огромен, както и възможностите за инвестиция“, не крие оптимизма си Ивaн Бopиcoв.

Чуйте разговора на Катя Василева с Илия Дечков и Ивaн Бopиcoв.

Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Стоичков сред 10-те най-добри на поста ляво крило в световния футбол

Легендата на българския футбол Христо Стоичков получи огромно признание, след като бе избран сред десетимата най-добри футболисти в историята, играли на позицията ляво крило. Класацията е на авторитетното френско издание "Франс Футбол". Списанието обяви по 10 играчи на всеки пост, а с това бе дадено и началото на търсенето на 11-те най-велики..

публикувано на 19.10.20 в 18:56

Млади семейства намират по-добър живот в кюстендилско село

През последните години кюстендилското село Буново се превръща в притегателен център за група млади хора, обединени от идеите за природосъобразния начин на живот, строителството с естествени материали и възраждане на селския бит. Вероятно всеки, който е пътувал до Кюстендил през Конявската планина, познава добре указателната табела на разклона към..

публикувано на 19.10.20 в 17:33

Промените в Закона за лова са, за да се угоди на лобито на ловджиите

Срещу промените в Закона за лова се обединиха много природолюбители, еколози, както и цялото общество. “Няколко са основните проблеми. На първо място се предлага със заповед на министъра на земеделието и храните да се прави масов отстрел на животни при евентуални съмнения за заболяване, но то не е необходимо да бъде доказано, т.е. може и без..

публикувано на 19.10.20 в 16:56

Кулинарията помага на дивите животни и доброволците, които ги спасяват

Поредица от готварски курсове Иван Жеков помагат на благородната цел на фондация „Дивите животни“ за създаването на спасителен център . Никой не си представя колко много пострадали диви животни има ежедневно, докато не навлезе в тези води, не го види с очите си, не го съпреживее. Огромен процент от животните, които попадат в..

публикувано на 19.10.20 в 16:49

Ученици предложиха 54 благотворителни инициативи

Българинът вече има изградена дарителска култура. Никой на бърка милостинята с дарение за помощ. Хората се учат, корпоративният сектор също не остава равнодушен. В Националния ден на благотворителността (19 октомври) това отбеляза пред Радио София Станислава Рашева , председател на фондация "Благотворител". Организацията съществува от..

публикувано на 19.10.20 в 15:13
Архитект Петкана Бакалова

Арх. Петкана Бакалова: Нови стандарти, сериозно променят регулацията в строителния сектор

В средата на октомври се проведе работна среща на представители на ръководствата на браншовите организации в сектор “Строителство”, Камара на архитектите в България, Съюзът на архитектите, Камарата на строителите в България, Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране и на Българската асоциация на архитектите и инженерите, консултанти и др...

публикувано на 19.10.20 в 15:03
доц. Тодор Ялъмов

Доц. Тодор Ялъмов: Правим много за добрата връзка с бизнеса

Стопанският факултет на Софийския университет е един от най-иновативните факултети, защото е обърнат към бизнеса, към работодателите и потребностите на студентите. Връзката между науката и бизнеса и тази с различните световни университети е в основата на неговата дейност, като се привличат преподаватели от Германия, Франция и САЩ, както и..

публикувано на 19.10.20 в 14:23