Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За 18 дни в София

Близо 6500 проверки в търговски обекти за спазване на мерките

Снимка: Столичен инспекторат

За периода от 10 до 28 октомври са извършени 6490 проверки на търговски обекти за спазване на противоепидемичните мерки - носене на лични предпазни средства, спазване на дистанция, редовна дезинфекция, съобщават от Столичния инспекторат.

Проверките се извършват съвместно с екипи на Общинската полиция, съгласно заповед на столичния кмет. 

До настоящия момент са съставени 8 акта за установени нарушения - неносене на лични предпазни средства в търговски обекти.

При направените 785 проверки на 28 октомври не са констатирани нарушения.

Инспекциите продължават.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Аулата на НБУ, чийто покрив се срути, ще бъде изградена наново

Аулата на Нов български университет, чийто покрив се срути във вторник по време на ремонтни дейности, ще бъде изградена наново. При инцидента пострада тежко един от работниците. От НБУ съобщиха, че учебното заведение „ще участва в грижата за възстановяването“ на настанения за лечение работник. Заради инцидента в частния университет..

публикувано на 28.08.24 в 16:13

Медицински хеликоптер докара пациентка в София

Въздушна линейка транспортира жена в тежко състояние от Благоевград до София. Тази сутрин медицинският хеликоптер кацна на стадион “Христо Ботев”, за да вземе пациентката. „Жената е на 50 години и е с мозъчен кръвоизлив. Постъпила е в 7.00 часа в СПО неадекватна, неконтактна, със затруднено дишане и с пяна по устата“, обясни за БНР-Благоевград..

публикувано на 28.08.24 в 14:10

КЗП спря нерегламентирана продажба на лекарства в интернет

Сайт за нерегламентирана продажба на лекарства в интернет е спрян след постъпил сигнал в Комисията за защита на потребителите.  Това съобщиха от Комисията на страницата си в интернет.   Сайтът е предлагал медицински продукти с неясен произход и съмнителни качества. Експерти от Комисията за защита на потребителите са извършили проверка, при която..

публикувано на 28.08.24 в 13:39

Изплащат обезщетения за пострадалите сгради в Елин Пелин

Започна изплащането на сумите за щетите, нанесени на къщите от взривовете в складовете за пиротехника край Елин Пелин миналия месец. В село Гара Елин Пелин подадените заявления са около 70. Около 40 обаче ще получат обезщетение, припомни председателят на Общинския съвет в Елин Пелин Богомил Бранков. "Общата сума, до този момент, е около 16 500..

публикувано на 28.08.24 в 11:15

1077 лева минимална заплата след 4 месеца?

От 1 януари идната година минималната заплата за страната ще бъде 1077 лева вместо досегашните 933 лева.  Това предвижда проект на правителствено постановление, публикуван за обществено обсъждане.  Новият размер е определен съгласно разпоредбите на Кодекса на труда и е 50 процента от средната заплата за период от 12 месеца.  По закон новата..

публикувано на 28.08.24 в 07:59

В София ще проверяват всички покриви със соларни панели

Кметът на Столичната община Васил Терзиев ще възложи проверка на всички покривни конструкции на общински училища, детски градини, болници и обекти с фотоволтаични инсталации. Направление "Архитектура и градоустройство" (НАГ) към Столичната община състави констативен протокол за започване на процедура по чл. 195 от ЗУТ, според която ще се..

публикувано на 27.08.24 в 19:25
Репортер на Радио София стана пряк свидетел

Паяк откара 6 коли от ж.к. "Св. Троица"

Експерти от районната администрация на район "Илинден" и Столичния инспекторат поставиха на стикери-предписания на излезли от употреба моторни превозни средства. В ж.к. "Св. Троица" предупрежденията са сложени на 9 автомобила, които отговарят на критериите. Други 6 коли, които са извън движение, бяха репатрирани, защото в законния..

публикувано на 27.08.24 в 17:22