Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Къде в Столичната община спира водата

Снимка: Георги Нейков, БНР

Във връзка с реконструкция на уличен водопровод на ул. „Найден Геров“, кв. „Хиподрума“ се налага спиране на водоподаването от 09:00 до 21:00 часа в района между бул. „Иван Евст. Гешов“, бул. „Цар Борис III“, ул. „Софийски герой“, ул. „Найден Геров“ и бул. „Иван Евст. Гешов“ от ул. „Урвич“ до ул. „Найден Геров“.

Пресвързване на уличен водопровод на ул. „Никола Пиколо“, в.з. Симеоново-Драгалевци налага спиране на водоподаването от 10:00 до 18:00 часа в района между бул. „Симеоновско шосе“, ул. „Шумако“, ул. 82 и „Околовръстен път“; бул. „Сименовско шосе“ от ул. „Никола Пиколо“ до ул. „Околовръстен път“; ул. „Куила“ и подстанция; ул. „Никола Пиколо“ и ул. „Златен век“ от ул. „Васил Попович“ до бул. „Симеоновско шосе“.

Във връзка с подмяна на спирателен кран в ж.к. „Лозенец“ се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 19:00 часа в района на ул. „Криволак“ от ул. „Розова долина“ до ул. „Крум Попов“; ул. „Крум Попов“ от ул. „Криволак“ до ул. „Цанко Церковски.“

Заради подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. „Връх Острокап“, с. Лозен се налага спиране на водоподаването от 09:30 до 17:30 часа в района на ул. „Връх Острокап“, ул. „Блазна“, ул. „Бреза“, ул. „Ибровица“; ул. „Караджин“ от ул. „Иван Пешев“ до № 74; ул. „Полувраг“ от ул. „Васил Левски“ до № 27.

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноски.

Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

С обходи и сензорна мрежа следят нивата на водоемите и реките в София

Общинската дирекция „Аварийна помощ и превенция“ заедно с екипите на "Напоителни системи" наблюдават нивата на река Искър, съобщават от Столичната община във връзка с днешна проверка от кмета на София Йорданка Фандъкова. Извършва се планово контролирано изпускане на язовирите "Панчарево", "Мърчаево", "Мрамор" и "Суходол 2". Правят се..

публикувано на 14.04.21 в 18:07

Кабинетът на Борисов ще проведе последното си правителствено заседание

Премиерът Бойко Борисов и членовете на Министерския съвет ще проведат днес последното си правителствено заседание преди свикването на новоизбраното 45-о Народно събрание. Като първа точка от дневния си ред, кабинетът ще приеме становище по конституционно дело № 3 за 2021 г. Делото е образувано по искане на президента Румен Радев във връзка с отговор..

публикувано на 14.04.21 в 08:50

Оформят втори археологически парк в София до есента

Втори археологически парк на мястото на малко известния късноантичен мавзолей в София ще бъде създаден до края на лятото, съобщиха от Столичната община. По откритите предмети и направени археологически проучвания специалистите предполагат, че тук се намира крайградско имение на високопоставен сердикийски гражданин, в чиито предели попада и т...

публикувано на 13.04.21 в 16:43

18% са положителни от 17 402 теста за Covid-19, починалите са над 200

Новите случаи на Covid-19 са 3122 от направени общо 17 402 теста , което представлява 17,9%, сочат данните на Единния информационен портал към полунощ. Най-висок е броят на положителните резултати в столицата – 758 , следвана от Пловдив – 314, Варна – 233 и Стара Загора – 195. Активните случаи са 71 140, от които 9970 са в..

публикувано на 13.04.21 в 07:50

Чистят 120 км речни участъци в Столичната община с 2,65 млн. лева

Започва плановото почистването на речните корита, съобщиха от Столичната община. Ангажираните с това фирми почистват коритото на река Боянска в район „Красно село“, река Суходолска при моста на ж.к „Толстой“ и река Аджибарица при ул. „Ангел Каралийчев“.  С приоритет се извършва преглед на водостоците на "Софийски околовръстен път" – Южна дъга..

публикувано на 12.04.21 в 19:22

В София започват да пръскат зелените площи срещу кърлежи

От днес със затоплянето на времето започват първите обработки на зелените площи срещу кърлежи. Направена е организация и фирмите, ангажирани с дейността, ще извършват обработки на зелените площи, като третирането трябва да се изпълнява само при сухо време. В понеделник сутринта ще се работи на зелените площи в Южен парк – втора и трета част, градина..

публикувано на 12.04.21 в 08:30
Ангел Кунчев

Доц. Кунчев: Вероятно мерките ще продължат до края на май

Има лек спад, но няма как пандемията да се овладее до края на април. Вероятно ще се наложи мерките да продължат до края на май месец, заяви главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, цитиран от БГНЕС. "Капацитетът по болниците ще издържи, но не знам колко ще издържат хората. Умората е огромна. Намаляването на заболеваемостта все още не..

публикувано на 09.04.21 в 09:22