Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Елена Матеева, изпълнителен директор на БДВО:

Комуникаторите влязоха в борда, задаващ стратегията на компанията

Елена Матеева
„Все по-трудно можем да направим разлика между чист пр, реклама и дигитален маркетинг, и това е една прекрасна тенденция, която работи в полза на потребителите и на клиентите на компаниите“, каза в „Ритъмът на столицата“ по Радио София Елена Матеева – изпълнителен директор на Българското дружество за връзки с обществеността (БДВО) по повод развитието на комуникациите и дигиталния бизнес.

Това, което наблюдаваме като резултат, според нея, е преподреждане на приоритетите.
На първо място Елена Матеева открои безопасността - на служителите и обществото, разбираемо заради пандемията. На второ място постави доверието. Според нея бизнесът, разбираемо, се оказа една от институциите с най-голямо доверие (пред държавната власт, неправителствения сектор и медиите, според Edelman Trust Barometer, бел.ред.).

„На преден план като значимост излезе и споделената по-висша цел. Компаниите днес работят извън конкретната си бизнес сфера и цел, за общото благо – екология, обществено здраве, борба с климатичните промени и др. Все повече потребителите използват своето влияние и налагат това, което е важно за тях, а компаниите откликват, разработвайки именно такива стратегии, включително комуникационни и дори променяйки част от бизнеса си“, отбеляза Елена Матеева.

По думите ѝ на преден план вече са връзките със заинтересованите страни. Бизнесът се превърнал в активна страна в обществения разговор, следейки пулса на обществото, благодарение на комуникаторите.

Наблюдаваме възход на т.нар. социален маркетинг, кампаниите са насочени към обществено значими теми.

„Дигиталните технологии окончателно станаха част от комуникационните стратегии – платформите за онлайн разговори, за email маркетинг и други. Социалните мрежи вече са обичаен инструмент за всеки бизнес, компаниите започнаха да таргетират потребителите си благодарение на данните, до които имат достъп и това е прекрасен подход, за да разговаряш по темите, които са важни в предпочитаната от тях платформа“, коментира още Елена Матеева.

Чуйте целия разговор с нея.

Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Още по темата

Даниел Киряков

Даниел Киряков: Корпоративната култура се развива, човекът е ресурс и капитал

Специалистите по човешки ресурси и пиарите сближиха позициите си по най-ключовите си разбирания в името на общата цел на организацията (компанията). Сътрудничеството и синхронът между отделите и специалистите води до ефективност на комуникацията и..

публикувано на 17.02.21 в 15:12
ВИЖТЕ ОЩЕ

Националният оперативен щаб прекратява дейността си

Националният оперативен щаб е разформирован, считано от днес. Щабът беше създаден със заповед на министър-председателя Бойко Борисов в началото на пандемията през февруари 2020 година. Националният оперативен щаб имаше за цел да организира и координира..

публикувано на 15.04.21 в 18:59

В „Кенилуърт“ Уолтър Скот въвлича в епохата на Тюдорите и кралица Елизабет I

На българския книжен пазар, с логото на издателство “Егмонт” вече може да бъде намерена книгата „Кенилуърт“ на Уолтър Скот, един от майсторите на историческия роман, който представя дворцови интриги и борби за влияние по време на н ай-славния период от..

публикувано на 15.04.21 в 18:54

Събудете сетивата си с "Театър на сетивата"

“Хората могат да имат сетивно преживяване, много лесно. Ако излязат на балкона или навън, между 1 и 5 мин, да седнат някъде и да си затворят очите. Да усетят в колко сложен звуков пейзаж се намираме обикновено и колко малка част от него възприемаме...

публикувано на 15.04.21 в 17:50

СЗО: Има ръст на диабитиците по света

Броят на хората с диабет в света се е увеличил четири пъти през последните 40 години. Това посочва Тедрос Аданом Гебрейесус, генерален директор на Световната здравна организация (СЗО). На 14 април, когато отбелязваме 100-годишнината от откриването на..

публикувано на 15.04.21 в 16:25

Онлайн присъствието на бизнеса и дигиталните услуги си имат тънкости

Covid пандемията накара много бизнеси за преосмислят поведението и подхода си към потребителите. Голяма част ускориха дигитализацията на всичко, което може да се улесни чрез онлайн предлагане и изпълнение. И това важи не само в сферата на маркетинга...

публикувано на 15.04.21 в 16:17

Соня Йончева - мотиватор във велошествие и атлетически крос в името на активния живот

Най-възрастната семейна двойка, която се включи във велошествието и атлетическия крос на София на 18 април, ще получи два билета за Оперната гала на Соня Йончева и Пласидо Доминго на 31 август 2021г., пред катедралния храм „Св. Александър Невски“...

публикувано на 15.04.21 в 16:00

Руслан Йорданов: Българските туристи искат да пътуват

“13 държави членки на Европейския съюз, сред които и България, са постигнали съгласие по седем критерия, необходими за прилагане на сертификати за ваксиниране срещу Covid-19 с туристическа цел”, казва Руслан Йорданов - журналист и собственик на..

публикувано на 15.04.21 в 14:32