Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бавно върви обработката на протоколите от РИК-овете

Снимка: БГНЕС

Бавно и трудно се движи процесът по обработка на протоколите от РИК-овете, тъй като протоколите са усложнени, СИК-овете предвид Covid-19 обстановката нямаха най-доброто обучение.

Машина плюс хартия е за първи път в такъв огромен обем, и всичко това води до едно сравнително доста бавно обработване. Това коментира председателят на 25 РИК Валери Цолов пред “Арена Армеец”, цитиран от БГНЕС.

„Има много грешки, огромен процент от протоколите са сгрешени къде в повече, къде по-малко, но грешки са налични и бави изключително много“, посочи той.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Има голям потенциал за продължаващо развитие на високотехнологичния сектор

Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии (AIBEST) организира на 7 и 8 ноември четвъртото издание на форума за иновации, технологии и изнесени бизнес услуги SEE ITS Summit 2024. Мотото тази година ще бъде “Разгръщане на бъдещи хоризонти”. Амбицията на организаторите е да съберат на едно място водещи технологични лидери, иноватори и експерти,..

публикувано на 24.09.24 в 18:14

Жилищните кредити в страната се увеличават с 25,5%

Кредитите за домакинствата са над 43,7 млрд. лв. (22,3 на сто от БВП). Спрямо август 2023 г. те се увеличават с 19,7 на сто (19,6 на сто годишно повишение през юли 2024 година). В края на август 2024 г. жилищните кредити са 23,203 млрд. лв. и нарастват на годишна база с 25,5 на сто (25,1 на сто годишно увеличение през юли 2024 година)...

публикувано на 24.09.24 в 17:55

БНР подписа споразумение с Националното сдружение на доброволците

Българското национално радио подписа меморандум за разбирателство с Националната асоциация на доброволците. В центъра на това партньорство двете организации се обединяват в приоритетите си да предоставят навременна и точна информация на обществото по време на бедствия и кризи. “Подписването на този договор отваря много възможности за сътрудничество между..

публикувано на 24.09.24 в 17:03

Музикантът Ninio се завръща с нова песен "Списък с имена"

След успешното представяне на дебютния си албум "Първите 7" Илин Папазян-Ниньо се завръща с нов сингъл и видео към него, като за край на лятото. Ниньо споделя, че песента се ражда случайно от идея, която му хрумва по време на студийна сесия за първия албум и той записва на телефона си. Едва 3 месеца по-късно открива и развива идеята в "Списък с..

публикувано на 24.09.24 в 16:57
Само 8 процента от българския износ за ЕС е по вода и въздух, а останалият е по суша, най-вече с автомобилен транспорт.

Инвестициите се насочват към държави, където сухопътен контрол липсва

Един от основните приоритети на Българската стопанска камара е присъединяването на България към Шенген, Еврозоната и ОИСР.  Макар и отпадането на граничния контрол на въздушните и морски граници да може да бъде определено като стъпка в правилната посока, запазването на контрола по сухопътните граници за България и Румъния води до значителни разходи,..

публикувано на 24.09.24 в 16:07
Траян Траянов от

Неправителствени организации и граждани против Закона за регистрация на чуждестранните агенти

В предаването "Радиокафе“ гостуваха Теодора Бакърджиева, изп-директор на Български дарителски форум и Траян Траянов, изп. директор на Фондация "Заедно в час", за да разкажат за тревогата на организации от неправителствения сектор у нас, голяма част от които протестираха против конкретни текстове от предлагания Закон за регистрация на..

публикувано на 24.09.24 в 15:34

Константин Занков: Очакваме около 10% ръст в туризма

България се нарежда сред петте водещи държави в ЕС по ръст на туристическите нощувки за периода април-юни 2024 г. на годишна база. През второто тримесечие на 2024 г. в България са отчетени 2 126 950 туристически регистрации в категоризирани места за настаняване, които са довели до близо 6 милиона нощувки. Това поставя България сред водещите 5 държави..

публикувано на 24.09.24 в 15:10