Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фандъкова: Депутатите от София да защитят проектите на града в Плана за възстановяване

Снимка: БГНЕС

Кметът на София Йорданка Фандъкова призова всички депутати, избрани от столичните райони, да защитят проектите на града, които бяха отписани от Плана за възстановяване и устойчивост.

„Не зная каква е причината за тази битка от страна на министър Пеканов. От близо 13 милиарда лева, заложени в Плана за възстановяване, средствата, които бяха заложени и защитени от нас, бяха в размер на 360 милиона лева за метрото и 250 милиона лева за канализация. Говорим за една четвърт от българските граждани. Винаги трябва да се работи в екип, ако искаме да имаме резултат“, заяви столичният кмет.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

От "Синя София" поискаха преименуване на площад "Св. Александър Невски"

Общинските съветници Вили Лилков, Иван Сотиров и Ивайло Йонков от "Синя София" внесоха доклад за преименуването на пл. "Св. Александър Невски" с името пл. "Св. Иван Рилски", съобщават от пресцентъра на Столичния общински съвет. В доклада се посочва, че площадът е най-представителното публично пространство на София, което обединява емблематични православни..

публикувано на 26.09.24 в 18:35

Подмениха пътната настилка на кръстовището между бул. "Владимир Вазов" и ул. "Тодорини кукли"

Изцяло е подменена пътната настилка на кръстовището между бул. "Владимир Вазов" и ул. "Тодорини кукли" в "Подуяне", съобщи кметът на района Кристиян Христов. С цел да не се затруднява движението, ремонтите дейности са извършени в почивния 23 септември, добавя той. "По мое настояване, вместо обичайното "кърпене" на дупки, преасфалтирахме..

публикувано на 26.09.24 в 15:49
Иван Гойчев

Зам.-кметът Иван Гойчев: В "Кремиковци" може да се появят високотехнологични автоматизирани фабрики

На мястото на бившия металургичен комбинат "Кремиковци" би могло да се появят високотехнологични автоматизирани фабрики с добавена стойност и този модел да се приложи и на други места в страната. Това заяви Иван Гойчев, заместник-кмет на Столичната община с ресор "Дигитализация, иновации и икономическо развитие", по време на форума за..

публикувано на 26.09.24 в 14:33

От Софийска районна прокуратура задържаха двама за имотни измами

Софийска районна прокуратура е привлякла към наказателна отговорност двама 30-годишни мъже за измама, при която е нанесена имотна вреда в размер на 120 000 лева, съобщават от държавното обвинение. Двете имотни измами са станали на 18.06.2024 г. и на 9.07.2024 като по един и същи начин обвиняемите В.Ц и В.С са влезли в различни клонове на банка в град..

публикувано на 26.09.24 в 13:17

Второ издание на Street Music Fest в София

От 27 до 29 септември на площад "Славейков" ще се проведе второто издание на фестивала за улична музика и автентична градска култура Street Music Fest. Организаторите обещават много танци, майсторски клас по улична фотография, флашмоб и други изненади. Фестивалът за градска култура предоставя сцена най-емблематичните лица на софийската стрийт..

публикувано на 26.09.24 в 11:16

Лекари спасиха бременна жена със сепсис в "Пирогов"

Бременна жена със сепсис е била спасена от екип медици от няколко клиники в Пирогов. Бебето ѝ е било изродено по спешност в болницата. 29-годишната майка от Дупница е потърсила спешна помощ в лечебното заведение през септември, тъй като получила гноен фасциит, който не е излекуван. При посещението ѝ в „Пирогов“ дежурните лекари установяват,..

публикувано на 26.09.24 в 10:11

Акценти от заседанието на СОС, в чийто дневен ред са над 55 доклада

Столичният общински съвет (СОС) ще разгледа 56 доклада на второто си заседание след лятната ваканция, което започва днес в 10:00 ч. Общинските съветници ще обсъдят предложение за създаване на временна комисия, която да анализира количествата и цените на потребяваната електрическа енергия от Столичната община (СО), както и нейните търговски..

публикувано на 26.09.24 в 08:13