Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Дискусионен клуб за социална местна политика алармира за изсечена гора в "Овча купел"

Снимка: Дискусионен клуб за социална местна политика

Дискусионен клуб за социална местна политика алармира за изсечена гора на ул. „Войводина могила“ 24 в кв. „Овча Купел“. 

Оттам задават въпроса с чие разрешение е изсечена гората, какви действия са предвидени за компенсирането на изсечената част и какви санкции ще бъдат наложени, ако изсичането е незаконно.


Това е типичен проблем от последните години, в който частният интерес надделява над обществения интерес. Това каза в ефира на радио София Николай Белалов – председател на Дискусионния клуб за социална местна политика.

Зелената система през последните 30 години е намаляла два пъти. Общината е много отстъпчива, когато трябва да се строят сгради и много мудна, когато трябва да се изградят зелени площи. Цялото строителство е изведено като приоритет, а качеството на живот се влошава“, отбеляза Белалов.

По думите му, изсечената гора на ул. „Войводина могила“ 24 в кв. „Овча Купел“ е бил отреден за обществена полза и ниско строителство.

Подробности можете да чуете в звуковия файл

Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Психологът Ирина Кирякова: И мненията на другите, и правилата ни помагат да се развиваме

Много хора плащат Данък обществено мнение и това има своите корени. В израстването ни от това - как другите ни възприемат, понякога зависи оцеляването ни. Затова още от деца свикваме да удовлетворяваме очакванията на другите и евентуално те пък да удовлетворят нашите. Това коментира пред Радио София психологът Ирина Кирякова . Всеки..

публикувано на 28.09.21 в 13:13

УНИЦЕФ с онлайн платформа за допълнителна подкрепа на деца със СОП

УНИЦЕФ пуска първата в България онлайн платформа за допълнителна подкрепа на деца със специални образователни потребности. „Подкрепи ме" е безплатна обучителна платформа, изградена след кампанията "Образование за всяко дете". Платформата предоставя библиотека с безплатни образователни и терапевтични ресурси в подкрепа на..

публикувано на 28.09.21 в 13:01

Обсъждат "Оптимизация на образованието" на тематичен форум

През ноември, в София предстои провеждането на XI-ия Международен есенен научно-образователен форум на тема "Оптимизация на образованието" . Предстоящата конференция е поредно издание на ежегодния научно-образователен форум, който е част от Климентовите дни на Софийския университет, казаха в студиото на радио София  Милена Великова и Петър..

публикувано на 28.09.21 в 11:16

Жива библиотека „Хиляди сияйни слънца от Афганистан“ – да „прочетеш“ човек

Жива библиотека на тема „Хиляди сияйни слънца от Афганистан” ще се проведе на 30 септември, от 18:00 ч. до 20:00 ч., в градината на SOHO. Събитието има за цел да срещне жителите и гостите на София с представители на афганистанската общност в България, както и със социални работници и юристи, които познават предизвикателствата, пред които са..

публикувано на 28.09.21 в 10:31
Турнирът по тенис Sofia Open 2021 ще бъде от 26 септември до 3 октомври

Sofia Open - ценим ли достатъчно шанса, че го има

„Спортна среща“ - предаване за спорта като философия и начин на живот, което предоставя на вниманието на слушателите интересни коментари и мнения за най-значимите спортни събития от изминалата седмица. BNR podcasts · Спортна среща - 26 Септември 2021 В предаването от 26 септември може да чуете: Коментари :..

публикувано на 28.09.21 в 10:14

Брокерът Кънчо Абдо: "Манастирски ливади" привлича заради новото строителство и близостта до Витоша

През последните години интересът към имотите в " Манастирски ливади" нараства. Според брокера на недвижими имоти Кънчо Абдо, причината се крие в това, че за парите си, клиентите получават ново строителство в иновативен район, в сравнение със заобикалящите го квартали.  В съседните " Борово", "Гоце Делчев", "Бъкстон", "Павлово" продажните цени,..

публикувано на 28.09.21 в 09:41

Зеленият чай - пакетче здраве

Проучванията на зеления чай през последните години се увеличават значително, а резултатите сочат, че той помага за предотвратяване развитието на голям брой заболявания, включително инсулт и някои видове рак. Това твърди и японският изследовател Ейчи Фукусима, доктор на селскостопанските науки, пред Nihon Keizai. „Консумацията на зелен чай е свързана..

публикувано на 28.09.21 в 08:49