Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Спаси София": Драстично орязват градския транспорт в столицата

Снимка: Ани Петрова

От „Спаси София“ алармират за драстично орязване на градския транспорт в столицата, правено през последните десетилетия. По думите им, е въведено осезаемо намаляване на транспортните средства по линиите. Това ще доведе до увеличени интервали на движение на колите, казват в свое съобщение до медиите активистите.

Намалението ще обхване автобусни линии с номера 83, 94, 111, 120 и 280, както и тролейбуси 1, 2, 6, 9. При трамвайния транспорт орязването е по линии 20 и 22, където се премахват по пет трамвая от всяка линия

Според независимия общински съветник Борис Бонев, това решение е грешно и ще накара хората да се откажат да пътуват с градски транспорт.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Оскверниха гроба на патриарх Неофит

Неизвестни лица са поругали и осквернили гроба на Български патриарх и Софийски митрополит Неофит, намиращ се под колонадата на столичния митрополитски храм "Св. Неделя".  Кръстът е изваден от гроба, част от него е счупена, мраморното надгробно ограждение също е повредено, съобщават от Св. Синод на БПЦ.  Органите на реда са уведомени за случая..

публикувано на 16.04.24 в 11:05

Откриват тържествено "Яйцето" и английския двор в Ректората на СУ

Обновеното място "Яйцето" заедно с английския двор в сградата на Ректората на Софийския университет днес ще бъдат тържествено открити. Откриването на реновираното и емблематично за университета пространство ще се проведе в присъствието на вицепрезидента Илияна Йотова. Преди години преподаватели и студенти на Софийския университет са..

публикувано на 16.04.24 в 09:17

Откриват инсталацията на Красимир Терзиев в Градската градина през май

В столичната Градска градина започна поставянето на временната инсталация на художника Красимир Терзиев "Между миналото, което е напът да се случи и бъдещето, което вече е било", съобщиха от Столичната община. На мястото, където ще бъде творбата, е предвидена и програма от тематични събития в рамките на целия период, за който проектът ще..

публикувано на 16.04.24 в 07:57

205 млн. лева от данъци постъпиха в Столичната община за 105 дни

В бюджета на София от началото на годината до момента са постъпили общо 204,9 млн. лв. от местни данъци и такси, от които над 162, 8 млн. лв. са налози, дължими за настоящата 2024 г., отчитат в Столичната община. Останалите внесени средства са за данъци и такси за минали години, върху които е начислена и лихва. Общо платените до момента лихви..

публикувано на 15.04.24 в 18:41

Доброволци засадиха 1000 фиданки в Новата гора на София

Общо 120 доброволци засадиха 1000 фиданки от дъб. Това се случи в рамките на първия уикенд от новия залесителен сезон на "Новата гора на София" – Негован. Посадъчният материал и уредите за засаждане са осигурени Столичната община. Тази пролет ще бъдат залесени 30 дка с над 20 000 броя широколистни фиданки в общински земеделски земи в землището..

публикувано на 15.04.24 в 16:45

Промени в движението по столичния бул. "Патриарх Евтимий" до 19 април

Въвежда се организация на движението заради извършване на строително-монтажни работи по бул. „Патриарх Евтимий“ в София, съобщиха от Столичната община. Забранява се престоят и паркирането на пътни превозни средства в участъци по бул. „Патриарх „Евтимий“ до 19 април: До 24.00 часа на 16.04.2024 г. по северната част на бул. „Патриарх..

публикувано на 15.04.24 в 13:29

Първият ни медицински хеликоптер готов за мисии най-рано в началото на май

Първият ни медицински хеликоптер ще има готовност да участва в мисии най-рано в началото на май. Пилотите, които ще изпълняват HEMS мисии, все още не се завършили задължителното обучение с летателната машина, съобщиха за "Хоризонт" от Министерството на транспорта. Това е причината въздушната ни линейка да не се използва в ситуации като инцидента с..

публикувано на 15.04.24 в 12:54