Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

12-ата Вечер на добродетелите - в подкрепа на поне 2500 деца и семейства

Снимка: detebg.org

Фондация „За нашите деца“ (ФНД) ще проведе 12-ото издание на най-голямото си благотворително събитие за годината – „Вечер на добродетелите 2021“ на 25 октомври (понеделник) от 19:30 ч. в Sofia Event Center в един от големите столични молове.

Събитието ще се състои присъствено, въпреки въведените по-строги противоепидемични изисквания за обществени мероприятия, уточни в студиото на Радио София Добрина Кисова, експерт към ФНД

„Целта е да наберем средства, с които през 2022 г. да подкрепим поне 2500 деца в ранна възраст и техните семейства.“

Специалисти ще могат да окажат психологическа, социална, логопедична и рехабилитационна помощ и да отговорят адекватно и навременно на потребностите на децата и родителите, за да преодолеят трудностите, с които се сблъскват.

Фондацията има в София и Пловдив два комплекса си за ранно детско развитие, допълни Кисова. В тях се настаняват деца със специфични потребности или в риск, както и семейства в конфликт. Там работят над 70 специалисти – психолози, социални работници, фамилни терапевти и други.

„Стремим се да не поставяме граници на това да правиш добро. Всеки човек, който припознава каузата ни като своя, е добре дошъл при нас – да стане дарител“, посочи още Кисова.

С нея разговарят Данаил Конов и Луиза Лазарова.
Чуйте.

Водещи на „Вечер на добродетелите 2021“ ще бъдат любимият български актьор Юлиян Вергов и неговата дъщеря Алина, а в програмата ще се включат Орлин Павлов, Крисия, звездата от „България търси талант” Евгения Кринчева и вокална формация „Нуша“. По традиция Вечерта включва и благотворителен търг с ценни предмети на изкуството и преживявания с висока емоционална стойност, дарени от благодетели и съмишленици на каузата.

Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Бен Каплан с концерт у нас

За творчеството на канадския изпълнител Бен Каплан , за подробностите около новият му албум и турнето му на Балканите разказва Цветан Цветанов , както и Илияна Георгиева от подгряващата група „Dead man's hat“. Заради пандемията концертът е бил отложен, но утре ще се състои в клуб „Mixtape 5“ от 9:45 ч.  Любопитни факти от текстовете и..

публикувано на 06.12.21 в 20:32

Само пред Румъния сме в класацията за иновации

За проблема в условията за иновации и използва ли България напълно иновационния си потенциал, пред Радио София говори проф. Теодора Георгиева – експерт към Приложни изследвания и комуникации. Хроничното недофинансиране на научния сектор, както и недобрата координация на дейността на отделните министерства и агенции са едни от причините..

публикувано на 06.12.21 в 19:15

Удари ли пандемията банковия сектор?

Георги Заманов , главен изпълнителен директор на една от големите банки у нас, направи обзор на годината за банковия сектор. Пандемията и енергийната криза поставиха предизвикателства към банките, но именно те стават двигател за нововъведения. Криптовалутите, дигиталните иновации и небанковите институции са най-бързият катализатор банките..

публикувано на 06.12.21 в 17:11

Коледната кампания "Едно дете чака магия. Стани магьосник!“ стартира на 25 декември

Национална мрежа за децата стартира Коледната кампания "Едно дете чака магия. Стани магьосник!“ стартира на 25 декември, като всеки може да се включи в нея. Всяко пето дете в България няма достъп до книжки, подходящи за неговата възраст, като „Голямата ни цел трябва да бъде да нямаме нужда от подобни кампании“, коментира Мария..

публикувано на 06.12.21 в 15:23

„Нощ на европейското кино“ в 27 държави, сред които и България

В дните между 6 и 10 декември, 80 града в 27 държави от Европейския съюз ще бъдат домакини на специални събития, акцентиращи върху богатството на филмовата култура на Европа. Инициативата „Нощ на европейското кино“ се провежда за четвърти път с вход свободен. На всяко от събитията домакини са киносалони, принадлежащи към паневропейската..

публикувано на 06.12.21 в 15:22

Фондация „Благотворител“ излъчи 12 стипендианти

В навечерието на конкурса "Млад благотворител 2022" , деца от Шри Ланка даряват за български деца на благотворителна изложба в София. Темата е „България през погледа на децата от Шри Ланка“ . Събрани са над 500 рисунки, като част от средствата са дарени на програма „Постигам по-висок успех“ за деца, лишени от родителски грижи. По..

публикувано на 06.12.21 в 13:51

"Музикален Акселератор" подпомага млади изпълнители и групи

Първият български "Музикален Акселератор" е програма за развитие на млади артисти, организирана от RockSchool и подкрепена от Столичната община по Програма „Култура“.  Програмата има за цел да подпомага млади изпълнители и групи да стартират и развият своята музикална кариера. А вече са избрани и първите 10 музиканти. „Нашият профил беше..

публикувано на 06.12.21 в 12:42
Подкасти от БНР