Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

София благодари на медиците на първа линия с рисунка на Тео Ушев

Снимка: Столична община

София казва „Благодарим Ви!“ на медиците на първа линия в борбата с Covid-19 с рисунка на Тео Ушев, съобщиха от Столичната община. Лицата и очите на лекари, сестри, санитари и стажанти от Covid отделението на Военномедицинска академия бяха нарисувани от Теодор Ушев през януари, докато той беше техен пациент.


Рисунката може да бъде видяна в различни части на София.


„Когато видях за първи път тази рисунка на Тео Ушев, прииска ми се да я видят много повече хора, но най-вече те – медиците на първа линия. Днес това е факт. На много места из София ще срещнем ОЧИТЕ НА МЕДИЦИТЕ, за да им кажем „Благодарим Ви!“. Благодаря и на Тео Ушев, че безрезервно и безвъзмездно подкрепи кампанията, посветена на тези герои!“, написа заместник-кметът Мирослав Боршош във Фейсбук профила си. 


Във визуална среда, Столичната община организира кампания, която ще покаже емоционалната рисунка на артиста, за да благодари на всички медици, които са на първа линия в битката с коронавируса.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Всички детски градини в столичния район "Изгрев" ще работят през лятото

За пета поредна година всички детски градини в столичния район “Изгрев” ще работят през цялото лято, съобщи кметът д-р Делян Георгиев.  Разпореждането е от 2020 г., когато всички детски заведения, без изключение, работят през летните месеци. Допреди този период, се е спазвала практиката, както в повечето столични райони, да работят само..

публикувано на 24.06.24 в 14:22

Пазете Витоша от пожари

Забранено е паленето на огън на територията на Природен парк "Витоша" , припомнят оттам в започналия пожароопасен сезон. Горските пожари нанасят сериозни щети на околната среда. Те се разпространяват бързо на големи площи в пресечени местности и труднодостъпни за пожарната техника места. Сухото време, изсъхналата растителност и вятърът са..

публикувано на 24.06.24 в 13:14
Празникът ще се проведе край езерото в Северния парк

На Свети дух празнува столичния район "Надежда"

Денят на църковния празник Свети дух, Възнесение Господне, е празник и на столичния район "Надежда", припомня Галя Минчева, началник отдел "Образование, култура, спорт и социални дейности" в района. "От 17:30 часа ще бъде в Северния парк, откъм улица "Никола Жеков", при езерото. Тази година избрахме темата да бъде Олимпиадата в Париж. Така че..

публикувано на 24.06.24 в 11:14

Днес е Еньовден и празник на Светия Дух

За православния свят днес е празникът на Светия Дух. Отбелязва се винаги след неделята на Петдесетница, когато се празнува слизането на Светия Дух над апостолите, при което те получили благодатните му дарове. Тази година тържественият ден съвпада с неподвижния църковен празник на рождението на св. пророк Йоан Предтеча и Кръстител Господен...

публикувано на 24.06.24 в 07:59

Допълнителен превоз за Задушница ще има в София

Столичната община ще осигури допълнителен превоз за Задушница утре, 22 юни, съобщават от Центъра за градска мобилност.  Ще бъдат разкрити временни трамвайни линии .  Линия № 3А ще бъде с маршрут Гара „Захарна фабрика“ до кв. „Орландовци“ и линия № 7А с маршрут кв. „Манастирски ливади-запад“ – кв. „Орландовци“. В събота ще има временна автобусна..

публикувано на 21.06.24 в 13:46

Над 59 000 седмокласници се явяват на НВО по математика

Над 59 000 седмокласници се явяват на Национално външно оценяване по математика. Изпитният вариант ще бъде изтеглен в 8 часa в Министерството на образованието и науката. Изпитът ще започне в 9 часа и ще се проведе в 1665 училища в странатa. Tестът съдържа 23 задачи, както миналата година. Промяна обаче има в две от задачите в първия модул. Там..

публикувано на 21.06.24 в 08:16

До края на юни по програма монтират над 1500 климатика в софийски домакинства

Започна монтажът на климатици, като част от кампанията за подмяна на стари отоплителни уреди на дърва и въглища в рамките на Интегриран проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух" – LIFE IP CLEAN AIR, съобщават от Столичната община. От новата възможност могат да се възползват граждани и..

публикувано на 20.06.24 в 16:37