Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

„Мартенските празници“ в район „Студентски“ започнаха

Снимка: Район „Студентски“

В сградата на район „Студентски“ днес беше подредена изложба на ръчно изработени мартеници от деца.

По случай Националния празник на България – 3 март и празника на Баба Марта, районната администрация за пета поредна година организира инициативата „Мартенски празници“.

В нея участие ще вземат децата от подготвителните групи на детските градини, както и ученици от първи клас на двете общински училища – 8. СУ „Васил Левски“ и 55. СУ „Петко Каравелов“. Те ще влязат в надпревара на тема „Да украсим класната си стая за Националния празник на България“ и ще покажат своите знания във викторина с награди.

В 6-те детските градини на района малчуганите ще се запознаят с българските традиции и обичаи, свързани с 1 март, ще изработят мартеници  от екологични материали и с част от тях ще зарадват възрастните хора от ДСХ „Дълголетие“ и малките обитатели в Медицинския център за деца с проблеми в развитието.

За 3 март учениците ще украсят класните си стаи, ще имат и станове, на които ще изтъкат българското знаме, ще проведят и викторина за празника.

Луиза Лазарова научи повече от Ваня Николова, старши експерт в районната администрация.


Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Финанси, инвестиции и финтех" е сред най-желаните магистратури

Магистърската програма "Финански, инвестиции и финтех" е сред най-желаните на СУ "Св. Климент Охридски". За тенденциите, развитието и подготовката на кадри в една от новите професии на бъдещето пред Радио София говориха доц. д-р Божидар Недев , ръководител на програмата и Симона Василева, която е един от стипендиантите. "В България..

публикувано на 06.07.22 в 21:22

Международен фестивал отбелязва 125 години български цирк

На 28 септември 2022 г. стартира първият Международен цирков фестивал "Златен кон" . Той ще продължи до 1 октомври и ще се проведе в Зала 1 на НДК. Членове на международното жури са директори, основатели и съорганизатори на едни от най-големите и известни фестивали в света, като Международния цирков фестивал "Монте Карло", и едни от най-..

публикувано на 06.07.22 в 19:57
Наталия Маева

Историята на мечето Каспър учи децата да приемат хората с редки болести

Националната пациентска организация (НПО) участва в "XI европейска конференция за редки болести и лекарства сираци" с пилотния си проект LIFE4Rare. Той е представен в периода 27-30 юни 2022 г., като е базиран на авторската книга на председателя на секция "Редки болести и трансплантации" към НПО Наталия Маева . Заглавието на детската книжка е..

публикувано на 06.07.22 в 18:31

7 юли е "Ден на ПР специалиста"

На 7 юли 2022 г. комуникационната общност у нас отбелязва професионалния си празник - "Ден на ПР специалиста" с инициативата "Само истината". С нея комуникационните експерти ще заявят позицията си, подписвайки декларация за подкрепа на институциите в борбата с пропагандата и фалшивите новини. Подробности по темата разказа пред Радио София Диляна..

публикувано на 06.07.22 в 17:09

ЕС приема нови правила за екологичното и социално отчитане на компаниите

От 2024 г. Влизат в сила нови правила на ЕС, където големите компании (с над 250 служители и 40 милиона евро оборот) трябва да обявяват публично за начина по който работят и управляват социалните и екологични рискове. Какво означава на практика това за бизнеса и за обществото? Повече подробности пред Радио София разказа Елена Матеева от..

публикувано на 06.07.22 в 15:51

Два дни "Академия за родители" на открито в Южния парк

На 16 и 17 юли, в рамките на Sofia Summer Fest, в Южен парк II, семействата от София и региона могат да се включат в наситената програма на събитието на "Академия за родители" , което ще се проведе на открито. В рамките на два дни, родителите могат да чуят 12 полезни и интересни лекции и да се  срещнат с водещи специалисти на място. На..

публикувано на 06.07.22 в 14:55

Безплатни филмови прожекции през лятото в двора на Гьоте-институт

Дворът на Гьоте-институт България през лятото ще се превърне в сцена за кинопрожекции на открито. От юли до септември, в шест вечери, в ъв всяка прожекция посетителите могат да видят по един късометражен и един пълнометражен филм. Селекцията е изготвена от екипа на "Кинематограф" . Тази вечер, от 20.30 часа, ще бъде първата прожекция на..

публикувано на 06.07.22 в 13:25